“1 euro de cada 2 en este món que es gasta en educació, sanitat, pensions, en ajuda als dependents, el gastem els estats europeus. Eixa identitat d’Europa, no ens la poden robar ni la crisi ni estos 10 anys de dreta conservadora que duu governant”

Esta és una de les imatges de la Unió Europea que donava ahir Carme Chacón al míting central de campanya de Pego per a les eleccions europees. Chacón va estar acompanyada per Enrique Moll, alcalde de Pego, Toni Vaquer, secretari comarcal del PSPV i David Cerdán, secretari provincial dels socialistes.
La Casa del Poble ahir es va tornar a omplir per a escoltar un míting electoral. En este cas, per a parlar d’Europa.



Un subjecte, però, que no va ser central en la majoria dels quatre discursos que es van pronunciar ahir per part de quatre dirigents socialistes que van passar per l’escenari de la Casa del Poble pegolina: Enrique Moll, secretari general de l’agrupació socialista de Pego i alcalde del municipi, Toni Vaquer, secretari comarcal, David Cerdán, secretari provincial i la dona a la que havien acudit a escoltar les persones allí congregades, Carme Chacón, membre del Comitè electoral i exministra de defensa.




Enrique Moll, secretari del PSPV-PSOE local, va centrar sobretot el seu discurs a Pego. No obstant això, sí que va nomenar Europa per a apuntar a dos qüestions. D’una banda, l’agricultura i del parc natural. Comentava que “si algú ens ha de solventar eixos problemes ha de ser Europa perquè el que estem veient ací, a Espanya i més en la Comunitat Valenciana, ningú ha invertit un duro per nosaltres”.




Toni Vaquer, secretari comarcal del PSPV-PSOE, sí que va destacar la importància de les eleccions de diumenge. Transmetia que “el dia 25 ens estem jugant moltíssim, ens estem jugant el futur de moltíssimes generacions. Ens estem jugant canviar el model” i exemplificava eixe model amb la sanitat, afirmant que “estan important-nos malalts d’Europa i exportem a les generacions millors preparades de metges i d’infermeres”.




David Cerdán, secretari provincial del PSOE va centrar el seu discurs en el que, considera, és la funció de la política, “fer feliç a la gent”. Comentava Cerdán que “fem feliç a la gent quan algú que necessita ajuda perquè té un grau de dependència li diem: estos són els recursos, açò és l’esforç de tots perquè tu visques bé, en bones condicions. Això és la felicitat”, assegurava.




Arribat el torn més esperat, prenia la paraula Carme Chacón que expressava en primer lloc, sentir-se com a casa a la comarca de la Marina Alta. Abans de començar el seu discurs també reconeixia la fidelitat de “tres o quatre companys, pràcticament fundadors de l’agrupació [socialista de Pego], que porten quasi 90 anys i algun 91 anys fent socialisme i militant a aquest partit” pel que els transmetia l’agraïment perquè “sense la vostra lluita mai, avui, podríem tenir la paraula i tractar de fer felicitat a tot arreu”.






Entrant en matèria, Carme Chacón retòricament preguntava “per què existeix Europa i per què necessitem aquella Europa amb la que somniem?” I anava a les xifres històriques per a explicar que Europa va nàixer “contra les guerres i contra les dictadures, per la llibertat i per la democràcia, no ens oblidem, tot i estar passant moments dolents”. Explicava també que “Europa som el 7% de la població mundial, però també som el 25% de la riquesa que es crea en el món, però sobretot, Europa és el 50% […] 1 euro de cada 2 que en este món que es gasta en educació, sanitat, pensions, en ajuda als dependents, el gastem els estats europeus. Això és Europa i, eixa identitat, no ens la poden robar ni la crisi ni estos 10 anys de dreta conservadora que duu governant Europa”.




Una de les idees que va voler desmentir la líder socialista va estar la imatge de què PP i PSOE són iguals. Per a fer-ho, d’una banda va explicar del candidat del PP al Parlament Europeu, Miguel Arias Cañete “té uns quantes empreses familiars […] a les Antilles holandeses, a Costa Rica i a Panamà així que, de geografia un deu, però d’aportació a les arques públiques d’Espanya per a traure endavant este país, res”.




Parafrasejava, Carme Chacón, Martin Schulz, el candidat socialista a la Presidència del Parlament Europeu per a dir que “fa falta una altra política econòmica per a Europa, feina de qualitat, decisió a l’hora de combatre els paradisos fiscals, de combatre el frau, falta decisió en la lluita contra el canvi climàtic, protecció dels consumidors i dels ciutadans front als abusos, no només de la banca, sinó també de les grans empreses monopolis”. Tot això, destacava Chacón, “és el que hauria de ser Europa, el somni que vam voler construir”.

1149 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!