Mar Esquembre i els col·lectius de dones Femme Força de Pedreguer i El Verger, Premis 8 de març de la Xarxa de Dones de la Marina Alta

Esta vesprada la Xarxa de Dones de la Marina Alta es concentra i manifesta a Dénia per anar «trencant murs i obrint fronteres», ja que este 8 de març el seu manifest llancen «un crit format pel dolor, la ràbia i la decisió d’actuar contra la barbàrie patriarcal i capitalista que potencia i permet les dificultats extremes que pateixen les dones migrants». Esta nit, la Xarxa de Dones lliurarà els seus Premis 8 de març a Mar Esquembre Cerdà és Professora de Dret Constitucional, membre de diferents associacions en defensa dels drets de la dona, destacada per la seua contribució en els avanços dels estudis de Dret i Gènere, i pels seus articles sobre la igualtat i els col·lectius de dones Femme Força de Pedreguer i El Verger, dos grups feministes creats fa pocs anys enrere, però amb una dinàmica activa en defensa de la igualtat i contra les violències de gènere.

CARTELL definitiu,mHui ha estat el dia triat per la Xarxa de Dones de la Marina Alta per a celebrar el 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora. S’avancen, per tant, a totes les activitats que hi ha programades la setmana que ve en els diferents pobles de la comarca per poder tornar a reunir a centenars de dones en els dos actes que tenen previstos esta vesprada i nit. El primer d’ells és a les 19,30 hores a la Plaça de la Constitució de Dénia, des d’on eixirà la tradicional manifestació que finalitzarà amb la lectura del manifest del 8 de març que enguany duu com a lema: ‘Feminisme, trencant murs, obrint fronteres’ i té a les dones i xiquetes migrants com a protagonistes.

Així, enguany la Xarxa de Dones de la Marina Alta vol «llançar un crit format pel dolor, la ràbia i la decisió d’actuar contra la barbàrie patriarcal i capitalista que potencia i permet les dificultats extremes que pateixen les dones migrants. Dificultats a les quals, adultes i xiquetes, s’enfronten fugint de circumstàncies terribles que, també per la seva condició de dones, les colpegen amb major duresa». Alhora, «com a feministes, com a moviment internacionalista de dones, ens sentim legitimades per exigir la intervenció decidida i sense demora de les autoritats municipals, autonòmiques i estatals per frenar aquesta barbàrie». I per això, la Xarxa de Dones exigix que els governs (estatal, autonòmic, provincial i local) «aporten recursos suficients perquè la pràctica social siga solidària, d’acompanyament, escolta i acolliment per a les dones que criden a la nostra porta i que en moltes ocasions van acompanyades de criatures». També exigixen «el seu compromís per a crear vies segures i lliures per a les dones migrants».

La Xarxa de Dones demana en el 8 de març «una societat en la qual el legítim dret al moviment lliure no genere reaccions de màxima violència», junt amb la necessitat d’una «educació que transmeta valors de respecte i acceptació de les diferències. Que els moviments migratoris actuals i les seves causes formen part dels continguts escolars». I comencem per elles mateixes, mostrant el seu recolzament a la vaga de dones que s’està duent a tot el món per a reclamar el cessament de les violències masclistes.

Hui, la Xarxa de Dones de la Marina Alta durà a terme la XVI edició dels Premis 8 de març que reconeixen l’esforç de tantes dones que van obrint camins de llibertat i igualtat des de diferents àmbits. Així mateix tenen l’objectiu de fer visible el continu i incansable treball de les dones en la història. Enguany la Xarxa de Dones de la Marina Alta ha volgut reconèixer la tasca realitzada per:

mar-esquembre-profesora--300x500Mar Esquembre Cerdà, professora titular de Dret Constitucional a la Universitat d’Alacant. Cofundadora de la Xarxa Feminista de Dret Constitucional. Subdirectora del Centre d’Estudis sobre la Dona de la Universitat d’Alacant (CEM). Directora del Seminari Universitari sobre els Drets de les Dones de l’Àrea de Dret Constitucional de la Universitat d’Alacant. Articulista en el Diario Información d’Alacant, amb secció especialitzada en temàtica d’igualtat de dones i homes. Esquembres, a més, participa en nombrosos congressos i cursos sobre igualtat i ha dirigit cursos i seminaris relacionats amb temes de ciutadania, immigració i estudis de gènere en l’àmbit del dret constitucional. Maria del Mar Esquembres Cerdà és també autora de diferents publicacions sobre el dret constitucional i la seva interrelació amb els estudis de gènere, ciutadania i immigració.

logo femme forçaCol·lectius de dones Femme Força de Pedreguer i El Verger: Dos col·lectius de dones joves que el mes de febrer de 2014 i el mes de març de 2016, respectivament, prenien forma i s’incorporaven a la lluita feminista de la comarca per a continuar el treball sobre la igualtat que encetaren moltes dones abans d’elles, per denunciar la desigualtat i la pèrdua de drets a la que els poders polítics i econòmics estan abocant a moltes dones i col·lectius desafavorits. En els pocs anys d’activitat els col·lectius han demostrat el seu dinamisme organitzant concentracions mensuals contra la violència masclista, xarrades, exposicions, la campanya “No és NO” contra la violència en festes, i han col·laborat amb altres grups feministes en manifestacions i actes diversos per la igualtat.

 

1943 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!