Pego col·labora en el curs d’estiu de la UNED d’iniciació a l’observació i estudi de les aus

Es tracta d’un dels 160 cursos d’estiu que s’organitzen des de la UNED. En este cas, per primer any, la seu organitzadora és la d’Alzira, tot i que se celebrarà a la seu de la UNED de Gandia. El curs d’iniciació a l’observació i estudi de les aus es desenvoluparà del 23 al 25 de juny de 2017. En el programa hi trobem tres activitats que es desenvoluparan al Parc Natural de la Marjal o les seues rodalies dissabte 24 i diumenge 25 de juny. L’Ajuntament de Pego posa a disposició de l’alumnat assistent al curs la caseta de la Muntanyeta Verda per si desitgen allotjar-se la nit de dissabte, al realitzar-se part del curs a l’aiguamoll.

La UNED fa temps que va obrir la matrícula per a la XXVIII edició dels Cursos d’Estiu de la UNED. Enguany la UNED ha ampliat la seua oferta a 160 cursos, el que suposa un increment de 22 respecte a 2016. Els seminaris se celebraran en 60 seus distintes repartides entre els Centres Associats que la universitat té en totes les comunitats autònomes i altres ubicacions.

Els Cursos d’Estiu de la UNED es desenvoluparan del 21 de juny fins el 23 de setembre. La matrícula es realitza en línia i donarà a accés a un complet conjunt d’activitats classificades en 15 àrees temàtiques, on l’actualitat serà protagonista, ja que s’analitzaran les possibles conseqüències del Brexit o la pèrdua de confiança en les institucions després dels casos de corrupció que s’han anat coneixent, entre d’altres qüestions.

cartel curso UNED_difundir_internet_redes_socialesA nosaltres, però, de moment ens interessa un dels seminaris que oferix d’una de les seus que s’incorpora enguany als Cursos d’Estiu de la UNED, el centre associat d’Alzira. Este oferix del 23 al 25 de juny de 2017 un curs d’iniciació a l’observació i estudi de les aus que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pego, atenent que una part de la pràctica es desenvoluparà al Parc Natural de la Marjal.


El curs
d’iniciació a l’observació i estudi de les aus és presencial i pràctic. Començarà per l’origen de les aus. En la descripció del curs s’explica que «A pesar que ens agrada pensar que vivim en l’era “dels mamífers”, la veritat és que els nostres ecosistemes encara estan poblats per més de 10.000 espècies de dinosaures emplomallats als que anomenem aus». I continuen detallant que «L’origen i l’evolució primerenca de les aus a partir d’un dinosaure Maniraptora primitiu és un complex procés que estem començant a poder explicar, principalment a partir del registre fòssil. No són els únics, però alguns jaciments espanyols han fet aportacions crucials al coneixement de la història evolutiva mesozoica de les aus».

El curs s’impartirà en 20 hores lectives, el que correspon a 1 crèdit ECTS, 2 crèdits de lliure configuració i 2 crèdits MECD

curs uned 2En el programa, que es completa amb quatre hores de consulta de materials i participació activa de l’estudiant en el fòrum del curs virtual, començarà divendres 23 de juny i finalitzarà diumenge 25 de juny. Serà impartit per Francisco Ortega Coloma, professor titular de la facultat de Ciències de la UNED, Francisco Atiénzar Navarro, professor-tutor de biologia del centre associat d’Alzira i Itziar Colodro Sainz, educadora ambiental de l’empresa Magic&Nature.

Dos de les activitats de dissabte es desenvoluparan al Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva i la seua rodalia. Així, des de les 6.30 i fins les 11 del matí l’alumnat identificarà aus aquàtiques a través del comportament, el plomatge i el cant. Per la vesprada, de 7 a 10 està previst que l’alumnat torne a identificar aus, però en este cas, forestals diürnes i nocturnes pel seu cant. Esta eixida de camp es realitzarà en una zona forestal entre Oliva i Pego. Diumenge de matí, des de les 8 i fins les 10h., es realitzarà una observació de mostres de sediments de marjal per a l’anàlisi de densitat de perdigons.

curs uned 1És per això que els i les alumnes assistents al curs podran allotjar-se, si ho desitgen, a la caseta de la Muntanyeta Verda que pertany a l’Ajuntament de Pego, i que el consistori cedix amb motiu del curs, al realitzar-se part del mateix en el parc natural de la marjal de Pego-Oliva.

El curs d’iniciació a l’observació i estudi de les aus està dirigit a persones amb interés però amb bàsics coneixements ornitològics en este àmbit. Es pretén dotar els participants dels recursos i pautes bàsiques necessaris que els permeta aprofundir en el coneixement, el seu estudi i conservació de les aus.



Objectius:

1.- Apropar al món de les aus els i les participants.
2.- Impartir els coneixements necessaris que els permeten aprendre a identificar les aus que habiten el nostre entorn.
3.- Infondre valors de respecte cap a la naturalesa a través del cas particular de les aus i el seu estudi.
4.- Conèixer algunes de les problemàtiques que amenacen les aus.
5.- Maneig de guies i material òptic per a la identificació d’aus en el camp.

1961 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!