SEO/Birdlife i Ecoembes seleccionen el projecte de Pego Viu per millorar la qualitat de l’entorn del naixement del riu Racons

És un dels 50 projectes seleccionats en la primera convocatòria d’apadrinaments d’Espais Naturals. Els projectes triats s’han valorat pel seu impacte positiu en el medi ambient, originalitat, duració, nombre de persones implicades, impacte social i qualitat de les propostes. Les ajudes inclouen assessorament tècnic i seguiment dels projectes, així com amb una dotació de fins a 1.500 euros.

Mapa-de-situación-del-Marjal-de-Pego-OlivaA finals de la setmana passada ens assabentàvem que el projecte per millorar la qualitat de l’entorn del naixement del riu Racons presentat per Pego Viu ha estat seleccionat per l’ONG degana en medi ambient SEO/BirdLife en aliança amb Ecoembes com a projecte ‘Libera, natura sense fem’ en la primera convocatòria d’apadrinaments d’Espais Naturals. Amb estes ajudes, que inclouen tasques d’assessoria i una dotació de fins a 1.500 euros, es recolzarà a associacions i col·lectius (mediambientals, veïnals, esportius…) que treballen per a millorar la qualitat ambiental d’espais naturals desprotegits.

D’entre els 97 projectes presentats a nivell nacional, l’equip de LIBERA ha triat 50, que es troben repartits en totes les comunitats autònomes i engloben activitats deducació ambiental, protecció d’espècies amenaçades o recollides de neteja i manteniment d’espais naturals afectats per l’acumulació de fem com és el cas pegolí per a millorar la qualitat de l’entorn del naixement del riu Racons, al Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, però també arreglar un edifici abandonat a Jaén per a posar-ho a disposició de la fauna salvatge amenaçada, recuperar un oliverar centenari a Terol, ensenyar el poder “reciclador” dels voltors als escolars de Segòvia o crear un mapa amb les arts de pesca oblidades en una zona litoral d’alt valor ecològic a Girona, són només alguns exemples entre les iniciatives seleccionades.

Per a SEO/Birdlife i Ecoembes no es tracta només de recolzar econòmicament els diferents projectes, sinó d’acompanyar-los i ajudar-los a amplificar els efectes positius de la seua activitat. Per este motiu, en l’elecció dels projectes guanyadors s’ha tingut en compte, a més de la qualitat i diversitat dels mateixos, altres aspectes com la seua durada, que l’àmbit d’acció fora en espais d’alt valor ecològic no urbà, i que l’activitat exercida treballara sobre algun dels tres eixos del projecte LIBERA: ciència, conservació i conscienciació.

Al final del pròxim curs escolar, se celebrarà una trobada nacional amb les 50 organitzacions guanyadores, on presentaran les seues accions i compartiran el camí recorregut fins llavors, així com els aprenentatges que hagen pogut extraure per a les següents convocatòries.

Amb esta acció d’apadrinaments es dóna continuïtat a les tasques de neteja i conservació iniciades amb les iniciatives socials de ‘1m2 per la naturalesa’ i ‘1m2 per les platges i els mars’. Gràcies a la labor desinteressada de col·lectius, associacions i ciutadans, s’ha aconseguit alliberar de fem centenars d’espais naturals i, a més, es podrà conéixer el volum, quantitat i tipologia dels fems flotants i depositades en les platges, i així plantejar estratègies més eficients i efectives per a frenar que les deixalles es deixen a la natura.

 

 

1827 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!