Acusacions entre Siscar i els seus ex companys de govern al plenari

El plenari extraordinari viscut ahir a les 8.30 hores va deixar varies pinzellades del que serà la nova legislatura: per una part, la presència de l’oposició permet el debat i amplia les possibilitats de fiscalitzar el govern i també d’arribar a acords consensuats. Per un altre, la ferida oberta entre Eduardo Siscar i els seus ex companys de govern: la trajectoria de Siscar, que fa 12 anys estava en coalició amb la UV que liderava Carlos Pascual, posteriorment enfrontat a ells, a continuació en un tripartit amb PSPV i Bloc i ara integrat junt al PP de Ferrándiz permet treure al plenari diferents criteris del regidor popular en les votacions. Tot i que es van guardar relativament les formes es van produir algunes situacions curioses derivades de la falta de coneiximent del reglament. Encara que en l’investidura dels diferents regidors tots van fer referència a passar pàgina i centrar-se en el present i futur de Pego, al plenari tornaren les comparacions per part de tots els grups polítics. També s’aprovaren les declaracions de fills adoptius i els sous del govern municipal. En total hi havia 12 punts damunt la taula, la majoria d’ells procedents de l’anterior mandat, quan Eduardo Siscar va deixar d’assistir als plenaris, mentre que la resta feien referència a la posada en funcionament de l’actual mandat: integrants de les distintes comissions i sous del govern local.
La sesió va deixar clara algunes coses: que Maite Ferrándiz està disposada a convertir-se en la nova líder del PP; que la ferida entre Siscar i el tripartit, que el considera un traidor, va a marcar molts plenaris d’aquesta legislatura i que tant el govern com l’oposició necessiten d’un temps de transició després de la legislatura passada, quan uns van optar per no acudir als plenaris i altres no van tindre enfront ningú que els replicara.

La portaveu popular va utilitzar les diferents modificacions urbanístiques per a reivindicar la necessitat de fer un nou PGOU, mentres que des de l’equip de govern insistien en què els punts que es tractaven havien estat iniciats per l’anterior regidor d’Urbanisme, Eduardo Siscar, i van centrar les intervencions en remarcar el canvi de criteri del regidor popular.

En aquest punt, el PP va indicar que el millor lloc per a fer l’institut no era el camp del Clot ja que no es podia ampliar en un futur el centre per noves necessitats. Per la seua banda, l’alcalde va recolzar l’actual zona per a fer l’institut perquè ja hi ha un altre centre a la zona, així com instalacions esportives.

El següent punt de l’ordre del dia també havia de veure amb l’urbanisme. Forma part d’eixe paquet de propostes que des de fa mesos es queden damunt la taula després de què Eduardo Siscar decidira no asistir als darrers plenaris de l’anterior legislatura. El propi Siscar va demanar que s’explique la postura. Esta va ser el primer desencontre, ja que el regidor popular va indicar que “algú” deuria anar als jutjats per les calumnies rebudes -en referència principalment a la pre campanya i a la campanya electoral-. L’alcalde va respondre a les acusacions de calúmnies i va indicar que “algú” ja ha d’anar el 24 de juliol al jutjat per presumptes calúmnies. I va afegir que en cap legislatura s’han comprat tants bens patrimonials per al poble de Pego com en l’anterior.

La falta de costum d’assistència als plenaris va provocar algun moment de dubte i desconeiximent per part dels distints regidors i el propi secretari municipal va haver d’explicar el procediment d’alguns torns de paraula. En aquest sentit, el portaveu nacionalista, Joan Carles Cambrils, va insistir en la importància de parlar “tot el que siga necessari” però respectant els torns de paraula i les intervencions d’altres regidors. De fet, l’alcalde va haver d’advertir, tant a Eduardo Siscar com a Maite Ferrándiz, per continuar parlant sense tindre el torn de paraula.

El punt cinqué de l’ordre del dia també feia referència a l’urbanisme i una vegada més tornaren les discrepàncies i les acusacions entre Eduardo Siscar i els que fins fa molt poc eren els seus companys de govern. Aparisi va iniciar l’explicació del punt.

A continuació es van aprovar els diferents sous, els càrrecs de confianza i els edils alliberats i mig alliberats. Aquest punt serà desenvolupat en l’informatiu del proper dimarts, però val avançar que l’alcalde cobrarà 25.000 euros a l’any i estarà mig alliberat, mentres que els edils alliberats cobraran 34.000 euros bruts. La resta de regidors mig alliberats cobraran 17.000 euros. Aquest punt va provocar també referències al passat.

Altres punts tractas van ser l’anomenament del jutge de Pau que no va eixir endavant. Tant populars com nacionalistes coincidiren en la necessitat d’obrir un nou període per a presentar candidaturas ja que feia més d’un any de la proposta. No obstant, els dos partits van destacar la valua d’aquesta persona.

També es va aprobar per unanimitat la sol•licitut de Pego com a municipi turístic de la Comunitat Valenciana i les de fills adoptius de Josep Martínez i José Albero Francés. En aquest dos punts tornaren a recordar-se episodis del passat i tant Maite Ferràndiz com Joan Carles Cambrils van rebutjar els insults que es van produir en l’anterior legislatura procedents del desencontre entre els pegolins.
473 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!