El diputat pegolí de Compromís ha presentat una proposició no de llei a les Corts reclamant millores en el càlcul de la jubilació de les persones que treballen el camp

Ho ha fet després de recollir diverses de les demandes que li han fet arribar algunes associacions agràries, perquè els períodes sense cotització dels últims anys de la vida laboral de les persones que treballen al camp compten per al càlcul de la prestació de jubilació, tal com passa al règim general. Esta proposta afectaria les persones adherides als règims d’autònom agrari i per compte d’altre agrari.

El diputat pegolí de Compromís, Josep Nadal, ha presentat una proposició no de llei a Les Corts, recollint algunes de les demandes que li han fet arribar algunes associacions agràries, perquè els períodes sense cotització dels últims anys de la vida laboral de les persones que treballen al camp compten per al càlcul de la prestació de jubilació, tal com passa al règim general.

TARONGERS9Esta proposta afectaria les persones adherides als règims d’autònom agrari i per compte d’altre agrari, que passarien a comptabilitzar els anys sense cotització, hàbils per al còmput de la jubilació, amb la base mínima del període, i a partir del cinqué any sense cotització amb el 50% d’esta base, igual com es fa en el Règim General de la Seguretat Social.

«Pel tipus de treballs que es realitzen al camp i la seua estacionalitat, és fàcil que hi haja molts períodes sense cotitzacions, i tenint en compte la situació del sector, no podem permetre que la jubilació d’aquelles persones que permeten que tinguem aliments damunt la taula amb la seua feina, siga menor que la de la resta de ciutadania havent treballat el mateix», explica Nadal.

Segons el diputat de Compromís «les persones que treballen al camp ens ofereixen una sèrie de serveis de forma totalment gratuïta, com la gestió del territori, ajudant a la lluita contra els incendis, a més de ser fonamentals per a la sobirania alimentaria del nostre territori; i, tot i això, mai se’ls ha reconegut ni recompensat, obligant a viure en un dels sectors més durs i poc atractius econòmicament que hi ha».

Assenyala el diputat pegolí que esta discriminació econòmica es pot veure a les dades de l’Agència Tributària de 2014, l’últim exercici amb informació desagregada: la renta mitjana de les persones professionals del camp valencià era de 8.824 €, el que suposa sols un 50% de la renda de la resta de contribuents, que és de 17.531 €.

«Ens agrada anar el cap de setmana als pobles d’interior i gaudir dels seus paisatges i productes, i per això, almenys per això, hem d’ajudar que la vida del camp siga rendible, que assegure un futur segur quan es facen majors, i que evite la despoblació dels nostres pobles rurals», conclou Nadal.

1787 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!