Creama clausura el Taller d’Ocupació Comarcal Marina Alta VI
Ho fa amb el lliurament dels diplomes acreditatius del Certificat de Professionalitat als i les participants. El taller s’ha desenvolupat durant dotze mesos en els municipis de Benissa, Calp, Dénia, Gata de Gorgos, Pedreguer, Pego, Teulada-Moraira i Xàbia, amb un total de 20 alumnes que han rebut formació teòrica i pràctica de les especialitats d’Atenció sociosanitària a persones en institucions socials i Atenció sociosanitària a persones en domicili.
Dimarts 19 de desembre de 2017 es va celebrar l’acte oficial de clausura del Taller d’Ocupació Comarcal Marina Alta VI, dut a terme per Creama i subvencionat pel Fons Social Europeu, la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, i el Servei Públic d’Ocupació Estatal. La clausura va consistir, principalment, en el lliurament dels diplomes acreditatius de l’obtenció del Certificat de Professionalitat per part de l’alumnat participant. L’acte es va realitzar al saló d’actes de l’Agència Gestora de la Diputació d’Alacant en la Marina Alta i va estar presidit pel Vicepresident de Creama i Alcalde de Pego, Enrique Moll Briones, qui va estar acompanyat per la regidora de Creama Dénia, Eva Ronda Ivars, la Directora de l’Oficina del Servef de Dénia, Rosa Moragues Bolufer, i la directora del Taller d’Ocupació, Vanessa Noguera; també va comptar amb l’assistència de les regidores dels Ajuntaments de Gata de Gorgos i Teulada-Moraira i el regidor de l’Ajuntament de Benissa.
El Taller d’Ocupació Marina Alta VI s’ha desenvolupat durant dotze mesos en els municipis de Benissa, Calp, Dénia, Gata de Gorgos, Pedreguer, Pego, Teulada Moraira i Xàbia i ha comptat amb un total de 20 alumnes que es poden considerar treballadors i treballadores perquè han rebut no només formació teòrica, sinó també pràctica de les especialitats d’Atenció sociosanitària a persones en institucions socials i Atenció sociosanitària a persones en domicili. L’alumnat ha rebut formació teòrica que ha simultaniejat amb treball en recursos municipals, com per exemple la residència Sant Joan de Déu de Pego. Allí és on han pogut aplicar, directament, els coneixements adquirits. En finalitzar el taller, i sempre que hagen superat els diferents mòduls, els i les alumnes hauran aconseguit obtenir el Certificat de Professionalitat.
El Vicepresident de Creama i la Directora del Servef van coincidir a ressaltar la importància de la formació i la qualificació que proporcionen els Tallers d’Ocupació a través de l’obtenció del certificat de professionalitat, ja que acredita formalment qualsevol persona per a exercir estes professions en el món laboral.
La Directora del Servef, Rosa Moragues Bolufer, va valorar l’aposta realitzada per CREAMA a favor de l’ocupació i l’esforç realitzat per a dur a terme el Taller d’Ocupació comarcal amb l’acreditació del certificat de professionalitat ja que contribueix a fer realitat el dret al treball, així com la col·laboració entre el Consorci i el Servef per a aconseguir apropar els projectes de les polítiques actives d’ocupació a la ciutadania de la Marina Alta.
Per la seua part, Enrique Moll, vicepresident de Creama, va ressaltar la importància de desenvolupar este tipus de programes fonamentalment dirigit a persones amb experiència que desitgen reconvertir-se professionalment i tenir noves oportunitats d’inserir-se en el mercat laboral; a més va agrair la col·laboració del Servef, dels diferents recursos municipals, de les entitats col·laboradores i de la Diputació d’Alacant per fer possible el desenvolupament del Taller d’Ocupació. Finalment, es va donar l’enhorabona a l’alumnat per finalitzar el taller amb èxit i a l’equip docent pel treball desenvolupat durant aquests dotze mesos.
Ahir dimarts es va aprofitar l’acte de clausura del Taller d’Ocupació per a presentar la ‘Guia de Recursos per a persones amb dependència‘ elaborada per l’equip docent i l’alumnat del taller. Un document que arreplega més de 30 recursos públics i privats de la Marina Alta la feina dels quals està orientada a l’àrea de la dependència. En esta guia es pot consultar informació de les empreses que voluntàriament han respost a la crida realitzada des de Creama per a elaborar-la i comptar així amb una guia que reunisca i ordene els serveis que les empreses comarcals ofereixen en l’àmbit de la dependència. Un recurs que està pensat per facilitar l’accés a la informació i l’exercici dels drets per part de les persones amb dependència.