Fotografies, testimoni gràfic de la història de Pego

Des de fa uns anys ençà l’Arxiu Municipal està creant un fons fotogràfic que done informació visual a tota la part escrita que amb què ja compta. Per tal d’agilitzar l’arreplegada de fotografies, des de l’Arxiu es fa una crida popular perquè tota la gent que tinga fotos d’abans dels 80 amb edificis significatius, festes rellevants, etc. les porten a l’Arxiu per a poder-les copiar i emmagatzemar. Després aquestes fotos aniran apareixen en el llibre de festes o altres publicacions. Una imatge congelada en el temps, podria ser la definició de fotografia. La seua funció no cal explicar-la en excés, ja que elles són les que retenen moments importants de la vida de cadascú que les realitza, ja siga amb temes personals o generals. La mà que prem el botó que fa immortalitzar un segon del dia a dia, té alguna raó per fer-ho. Les imatges que retenen eixes fotografies són documents que amb el pas dels anys podran contar als futurs ciutadans i ciutadanes com es vivia ací. És per això que des de l’Arxiu Municipal es continua amb la tasca d’aconseguir fotografies d’abans dels anys 80.

La idea va eixir al voltant de l’any 2003, amb la publicació del llibre “La fotografia a Pego”, d’aleshores fins ara l’arxiu municipal ha aconseguit recollir fins a 600 fotos en format paper i un altre nombre important en format digital, fruit de diverses donacions de particulars. El format digital és pel format que s’ha decantat actualment l’arxiu pels avantatges que suposa al respecte de l’espai i el cost i la qualitat que suposa, com explicava l’arxiver municipal, Joan Miquel Almela.

L’objectiu de l’Arxiu Municipal és que abans que les fotos es perden, es porten allí per a registrar-les i poder tenir un bon ventall de temes que puguen servir per a acompanyar textos en els futurs llibres de festes o en altres publicacions com en el passat ha sigut el llibre “La segona república a Pego” de Teresa Ballester. Quan es donen les fotografies s’anotaran totes les dades de la persona per tal de que quan s’utilitzen en alguna publicació aparega el seu nom, el de la família o el d’algun dels seus avantpassats tan estimats.

També es poden enviar les fotografies antigues mitjançant el correu electrònic, en format jpg i amb resolució de 300 ppp. al correu electrònic culturapego@telefonica.net. S’hauran d’especificar totes les dades corresponents, nom del donant, any de la fotografia, lloc o personatges que apareixen en ella, etc.

Les fotos que més es busquen des de l’arxiu són aquelles anteriors al 1980, fotos que mostren alguna cosa o persona significativa dins la història de Pego. Tot i això des d’aquesta entitat no es rebutjarà cap fotografia que es presente. Les fotos que es deixen a l’arxiu per a copiar seran tornades a l’instant o en un parell de dies, depenent del gruix de fotos que es donen. A totes aquelles persones que decideisquen sumar-se a aquesta iniciativa, se’ls obsequiarà amb un llibre sobre la història de Pego.


683 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!