El fullet amb informació sobre el parc natural de la Marjal de Pego estarà present a la Fira Internacional de Turisme Ornitològic (FIO) d’Extremadura

Esta celebra la seua 13ª edició del 23 al 25 de febrer de 2018 al Parc Nacional de Monfragüe, (Serradilla, Cáceres), una de les meques mundials per a l’observació d’aus, Reserva de la Biosfera de la UNESCO. Esta fira s’ha convertit en el segon certamen més important d’Europa. La Marjal de Pego participarà a FIO dins l’estand propi de l’Agència Valenciana del Turisme, atenent que és un dels aiguamoll inclosos en el Pla d’acció d’impuls al turisme ornitològic a la Comunitat Valenciana. El fullet sobre la Marjal de Pego, en l’apartat de fauna, inclou una miniguia d’aus, classificades pel seu hàbitat i les estacions de l’any en què és possible observar-les.

CARTELFIO2018El Parc Nacional de Monfragüe acull un any més una cita obligada per als i a les professionals i els i les aficionats a la naturalesa, la Fira Internacional de Turisme Ornitològic (FIO) ha posat a Extremadura en el mapa mundial de l’observació d’aus i l’ha convertit en el segon certamen més important d’Europa. FIO és la degana de les fires de la seua especialitat a Espanya i celebra del 23 al 25 de febrer de 2018 la seua 13a edició.

La fira, organitzada per la Junta d’Extremadura, reunix el millor del turisme de naturalesa i l’ornitologia: empreses especialitzades, destinacions turístiques, associacions conservacionistes, trobades entre professionals, una programació que combina l’aspecte empresarial i el lúdic i, sobretot, la participació d’experts i públic en totes les activitats: jornades tècniques, conferències de fotografia (FOTOFIO), rutes guiades, tallers infantils i altres.

Tot això a Monfragüe, una de les meques mundials per a l’observació d’aus, Reserva de la Biosfera de la UNESCO i primera destinació Starlight de turisme astronòmic d’Extremadura.

fullet-marjal-2La Marjal de Pego participarà a FIO este cap de setmana que ve dins l’estand propi de l’Agència Valenciana del Turisme, atenent que és un dels aiguamoll inclosos en el Pla d’acció d’impuls al turisme ornitològic a la Comunitat Valenciana.

El parc natural de la Marjal de Pego-Oliva està adherit al Conveni Ramsar (Aiguamolls d’Importància Internacional especialment com a hàbitat d’aus aquàtiques), és Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) i Lloc d’Interès Comunitari (LIC), i forma part de la Xarxa Natura 2000 d’àrees de conservació de la biodiversitat a la Unió Europea.

fullet-marjal-3En 2017 la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Pego publicava un nou fullet de la Marjal de Pego-Oliva, en ledició del qual havia participat l’equip tècnic del Parc Natural. Este fullet consta d’una introducció, i els apartats: aigua, flora, fauna, consells per a la visita i per a l’observació d’aus, el procés del cultiu de l’arròs, informació sobre les activitats de caça i pesca, així com les bones pràctiques mediambientals, les rutes del Salinar (a la Muntanyeta Verda) i la ruta amb bicicleta. A la contraportada està un mapa de tot l’espai natural amb les rutes marcades.

En l’apartat de fauna, atenent que l’Ajuntament de Pego participa en eixe Pla d’acció d’impuls al turisme ornitològic a la Comunitat Valenciana, s’inclou una miniguia d’aus, classificades pel seu hàbitat (arrossars, canyissar, rius i canals) i les estacions de l’any en les que és possible veure-les. Estan ordenades alfabèticament pel nom científic.

 

1904 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!