Les dones de Pego es mesuren

110 dones de la localitat passaran des de hui i fins el dijous 6 de desembre per l’escàner que prendrà les seues mesures. Mesures que formaran part de l’Estudi antropomètric de la població femenina espanyola que està duent a terme el Ministeri de Sanitat i Consum per a definir les mesures de patronatge i així unificar les talles en moda. A més d’avaluar l’efecte del pes, l’altura i altres en la forma del cos. Des de hui i fins el 6 de desembre 110 dones de Pego passaran a mesurar-se per un escàner situat en l’actual seu de les mestresses de Casa, anterior sala de lectura. Elles formaran part de l’Estudi Antropomètric de la Població Femenina Espanyola que està duent a terme el Ministeri de Sanitat i Consum i que es realitza en una població total de 8.500 dones entre els 12 i els 70 anys seleccionades de forma aleatòria en diferents llocs de l’Estat Espanyol.

És la primera vegada que es duu a terme al nostre país un estudi d’aquesta envergadura. Per comptar amb un nombre tan elevat de dones i ser el sistema de mesura complex tecnològicament, l’estudi té un duració d’un any. Les cabines de mesura capten les dades per làsser en tres dimensions del cos complet. Aquesta tecnologia permet registrar centenar de milers de punts en tres dimensions sobre la superfície del cos en poc segons sense entrar en contacte amb ell. Les dimensions que es registraran, són entre d’altres, l’estatura, l’altura dels ulls, la dels muscles, l’altura general, la longitud de la cama, l’espessor del tòrax, el perímetre de la cintura o de la cuixa.

Les dades seran confidencials i el tractament de dades permetrà extraure la caracterització antropomètrica de cada un dels segments d’edats plantejats. Es realitzaran anàlisi estadístics per a detectar els salts entre grups d’edats en els que deurien considerar-se talles diferenciades. L’edat fa que l’evolució del cos humà varie. D’este estudi s’extrauran conclusions sobre quines mesures es veuen més afectades per aquesta evolució i això permetrà ajustar els intervals de patrons i mesures a les diferents edats de dones.

L’objectiu d’aquesta tasca consisteix en la realització de taules antropomètriques unidimensionals per talles. Estes mesures estàtiques poden ser utilitzades en el procés de patronatge de roba i en l’esglaonat de talles de les distintes tipologies de prendes. Els resultats de l’estudi seran la base per a realitzar la definició de patrons estàndards a partir de les mesures antropomètriques, desenvolupament d’un maniquí físic o virtual per a disseny i avaluació de prendes que contemple les mesures de la població nacional. Així mateix també permetrà la redefinició i normalització del tallatge i la definició de mesures per a patronatge per talles per grups d’edat, sexe, etc.
812 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!