Maria Dolors Pellicer premi Ocell 2018

L’escriptora d’Oliva afincada a Pego des de fa un grapat d’any ha estat guardonada amb el distintiu comarcal de l’Associació cultural Ocell d’Ondara. També ha estat l’última convidada del cicle Trobada d’Escriptors que organitza la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu.

Maria Dolors Pellicer esta setmana ha estat notícia per partida doble. Dimecres era la convidada de la Trobada d’Escriptors que organitza la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu. Uns dies abans, rebia el Premi Ocell comarcal a Ondara.

La coneguda escriptora Maria Dolors Pellicer dimecres va protagonitzar la Trobada d’Escriptors que organitza la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu. Un espai per a intercanviar impressions amb els lectors i les lectores sobre la literatura en general i sobre les seues obres en particular.

El cicle Trobada d’Escriptors es destina principalment als centres escolars i a la formació de persones adultes dins de les activitats que formen part del Pla valencià de foment del llibre i la lectura ‘Llegim llegim llegim’. En la selecció dels autors i les autores ha influït el resultat de l’enquesta de docents que el mes de juny van expressar les seues preferències quant als escriptors i les escriptores, així com les recomanacions d’autors i autores més llegits en els últims anys i les crítiques literàries.

Diumenge passat, 15 d’abril, l’Auditori Municipal d’Ondara va acollir la dihuitena edició dels Premis Ocell-Ondara 2018 i el premi comarcal va recaure enguany en Maria Dolors Pellicer, en reconeixement de la seua contribució en l’àmbit cultural, més concretament en la difusió de la poesia i la narració entre els i les infants i joves.

Ens expliquen els companys i companyes de La Veu d’Ondara que Maria Dolors Pellicer, tot i que nascuda a Oliva (la Safor) el 1956, la podem considerar una escriptora de Pego per tots els anys que porta vivint entre nosaltres. Va estudiar Magisteri i Filologia Catalana a la Universitat d’Alacant el que li va permetre aprofundir en el coneixement de les paraules que fem servir per expressar emocions, sentiments, per narrar històries, escriure versos i altres estils. Ha treballat de mestra a diverses poblacions del País Valencià i també a Catalunya. Compromesa activament amb els Moviments de Renovació Pedagògica a casa nostra, va formar part del Col·lectiu de Mestres de la Safor i de l’ Escola d’Estiu Marina-Safor, de la qual en va ser cofundadora l’any 1986.

Per aquell temps s’iniciava en l’escriptura de narracions per a infants i va començar a publicar en diverses editorials (Bullent, Camacuc, Bromera, Tàndem…) on aparegueren títols com Xé, quins peus!, Cul, culot, Fil que penja, Rondalles de la Marjal, La banda dels superbruts, Com una cabra i un llarg etcètera.

Més tard vingueren les publicacions de poesia, amb títols com ara, Versos diversos, Rimes i rialles, Versos de tres sabors, Qui la rima l’endevina i La selva en vers, entre d’altres. Este darrer poemari va rebre el Premi de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana 2010.

Ha estat antologada en el volum Poesies amb suc. Antologia de poesia per a infants de Miquel Desclot i la seu obra també ha estat musicalitzada en sis enregistraments en CD com ara El disc “Una cançoneta i a dormir”, de Rubén Suárez i Tinna Pla.

Traduïda al castellà i a l’eusquera, la nostra guardonada té més de 55 publicacions. Actualment continua conreant la literatura infantil i juvenil, amb especial interès per mostrar al lector possibilitats diverses de l’expressió poètica, amb incursions en el món del haiku, el tanka o les cançons de bressol.

3168 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!