Reintroducció de samarucs i punxosets a la Marjal

La Conselleria de Medi Ambient produeix en captivitat aquestes espècies que continuen en risc d’extinció. L’objectiu de la reintroducció és disposar d’exemplars suficients per a evitar la desaparició total d’aquestes espècies autòctones valencianes. Les espècies autòctones en perill d’extinció que han estat, durant anys presents als rius valencians i també pegolins, però que han vist descendir vertiginosament el nombre dels seus components. Parlem, per exemple del samaruc, del punxoset o el fartet. Des de fa un temps ençà, per tal d’evitar la seua total desaparició, la conselleria de Medi Ambient està duent a terme un programa de reproducció en captivitat d’animals en perill d’extinció. L’objectiu del projecte és disposar d’exemplars suficients per a evitar la desaparició de les espècies autòctones protegides del territori valencià. Així com, realitzar reintroduccions en el medi natural per a reforçar poblacions ja existents i crear altres noves.

En la Piscifactoria del Palmar, on es desenvolupa el treball fonamental per a salvar espècies en perill d’extinció s’han produït cries de “samaruc, fartet, punxoset, madrilla, tortugues” i “salamandres”. Part dels 27.800 exemplars i les 10.500 plantes reproduïdes repoblaran la Marjal de Pego-Oliva.

La conselleria alliberarà, més concretament, cries de “samarucs” i “punxoset” en la Marjal. Dos espècies que reforçaran les línies poblacionals de les distintes zones humides amb presència al territori valencià i que van córrer perill fa diversos anys. La Marjal ja va funcionar com a experiment d’introducció de cries amb el “punxoset”. Això, junt a l’evolució d’este peix ha donat garanties d’èxit en les tasques de producció en captivitat.

A més, entre els exemplars que es reprodueixen en captivitat i que pertanyen a deu espècies diferents catalogades en perill d’extinció, el Catàleg Valencià de Fauna Amenaçada, inclou el “fartet” (Aphanius iberus). Les seues cries també es reincorporaren a la fauna de l’ecosistema humit de la Marjal.

Segons la directora general de Gestió del Medi Natura els 35.800 animals produïts són essencials per a la conservació de la biodiversitat dels ecosistemes valencians ja que permeten disposar en estoc d’espècies emblemàtiques en risc de desaparició.



830 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!