El Vaticà dóna el seu consentiment per a iniciar el procés de beatificació del dianense Pare Pere

L’arquebisbe de València presidirà l’acte d’obertura que se celebrarà el pròxim 4 de març.
Nihil Hostat. “No hi ha inconvenient”. Amb estes dos paraules llatineparaules llatines el Vaticà donava el seu consentiment a l’Arquebisbat de València per a iniciar el procés de beatificació de Fra Pedro Esteve, conegut popularment com el Pare Pere.

L’acte d’obertura se celebrarà dissabte que ve 4 de març, en la parròquia de la Mare de Déu de l’Assumpció, a Dénia, a partir de les 19.30 hores, i estarà presidit per l’Arquebisbe de València, Agustín García Gascó.

D’esta manera, l’Església donarà resposta a una de les principals reivindicacions que els ciutadans de la Marina i el deniers realitzen des de fa anys.

No obstant, no va ser fins a novembre del 2003 quan esta petició es va convertir en una sol•licitud oficial. En concret, el dia 12 de novembre d’aquell any, el rector de l’Assumpció, Guillermo Gilabert, i el llavors president de la Confraria de la Santíssima Sang, Juan Larrosa, van remetre una carta a València sol•licitant l’obertura del procés de beatificació.

L’arquebisbe García Gascó es va comprometre amb el poble dianense a recolzar davant del Vaticà que el Pare Pere fora declarat beat. Així se’l va fer saber a la ciutadania en una missa oficiada durant les festes patronals en honor a la Santíssima Sang.

Dit i fet. Al rebre el consentiment des de Roma i l’autorització de Benet XVI, l’Arquebisbat la va traslladar a la parròquia dianense, el passat 21 de gener.



A Fra Pedro Esteve, germà franciscà, se li atribuïx l’inici de les festes en honor a la Santíssima Sang. En 1633, assolada Dénia per una epidèmia de pesta, va traure la imatge en processó, va beneir uns pans i els va repartir als malalts, les ferides i dels quals llagues es van curar. La processó es va celebrar el segon dimecres després de Sant Pere, tradició que ha perdurat fins als nostres temps.

D’ací que les festes patronals de Dénia sempre hagen estat molt unides al Pare Pere.

Però “el més important”, va apuntar Gilabert, “és que al cap de 350 anys de la seua mort (va morir en 1658) la seua memòria encara està molt present”. Gràcies, en gran part, també a la Confraria, que “s’encarrega de fomentar la devoció al Pare Pere”, segons s’arreplega en els seus estatuts.




772 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!