La comunitat educativa de la Marina Alta està cridada a concentrar-se hui a Dénia

La cita és a les 7 de la vesprada a la Plaça de l’Ajuntament de la capital comarcal i serà simultània a més d’una vintena de localitats valencianes. L’acte està organitzat per la Plataforma per l’Ensenyament Públic com una manera més per a protestar per la política educativa del govern valencià. La comunitat educativa de l’ensenyament públic continua en peu de guerra contra la política educativa del govern valencià. Des de juny de 2008, quan es va publicar l’ordre de donar Educació per a la Ciutadania en anglès no han parat de mobilitzar-se i aquestes mobilitzacions són ara, fins i tot, més intenses. La situació de per què s’ha arribat a aquest límit l’explicava Bernat Valero, representant de l’STEPV a la comarca de la Marina Alta relatant que “Açò sembla ser una lluita en la que el conseller en cap d’aquesta comunitat autònoma, Frascesc Camps, ens han posat a l’escola pública. En la creuada particular que duu el govern autonòmic del PP amb el govern de l’estat espanyol doncs sembla ser que el PP es veu amb doble legitimitat per a governar i entre d’altres ho fa sense negociar amb els representants legals que són sindicats de l’ensenyament.”

Derivat de l’anteriorment descrit, naix el conflicte actual com comentava Valero remuntant-se a l’aprovació de la LOE en 2006 per tots els grups parlamentaris, excepte el PP. Assegura Bernat Valero que “d’aquesta manera s’ha arribat a la situació actual. Es vol imposar un real decret que va ser votat per tot l’arc parlamentari excepte el PP inclòs en la LOE en la s’incloïa una nova assignatura que era Educació per a la Ciutadania. Aquesta educació per a la ciutadania senzillament, com aquest govern no vol aplicar-la s’inventa històries i ací s’ha inventat donar-la en anglès.” Explicava Valero que el Consell d’escuda en el plurilingüisme però aquest exemplificava no es pot començar per la teulada, ja que si no es dota de personal docent especialitzat en llengües estrangeres a Infantil i Primària serà difícil que s’introduisca en secundària un assignatura en anglès. A més comentava el representant de l’STEPV que no es compleix el biligüisme perquè no es demanen requisits lingüístics als mestres que entren a treballar a aquesta comunitat autònoma.

Però no es queden ahí les reivindicacions de la Plataforma per l’Ensenyament Públic –integrada pels mateixos sindicats STEPV, CCOO i UGT, Federació de pares i mares d’alumnes FAPA-València, Escola Valenciana-Federació d’Associacions per la Llengua, l’Associació d’Estudiants FAAVEM i les Permanents de Directors de primària i secundària.

Les demandes de la Plataforma per l’Ensenyament Públic es resumeixen en 10 punts:

1- Manca d’una xarxa de centres que permeta acollir adequadament tot l’alumnat.

2- Inexistència d’una xarxa pública de 0 a 3 anys.

3- Inestabilitat de les plantilles de professorat que dificulta la planificació i el funcionament dels centres.

4- Insuficiència de les plantilles d’educadors i fisioterapeutes per atendre l’alumnat amb necessitats educatives especials.

5- Desequilibri en la matriculació d’alumnat entre centres públics i privats.

6- Manca de suficients especialistes en llengües estrangeres.

7- Les places docents de secundària no estan catalogades lingüísticament com a places de valencià.

8- Imposició de la impartició d’Educació per a la Ciutadania en anglès que ha ocasionat greus problemes organitzatius i pedagògics als centres i un gran malestar.

9- El bo-llibre no cobreix el preu total dels lots de llibres i no hi ha beques de transport, ni de menjador per a l’alumnat d’Educació Infantil, Batxillerat i Formació Professional.

10- Manca de programes per a compensar les deficiències de l’alumnat per tal que no abandone el sistema educatiu.

És per això que avui continuen les mobilitzacions de la comunitat educativa amb concentracions comarcals que a la Marina Alta es realitzarà a les 7 de la vesprada a la Plaça de l’ajuntament de Dénia.

Les properes mobilitzacions tindran lloc la setmana del 17 al 21 de novembre amb accions a les comarques valencianes com tancaments, claustres, adhesions a manifestos o activitats diverses en els centres educatius. A més, el 29 de novembre hi ha prevista una manifestació general a València que s’iniciarà a la Plaça de Sant Agustí i acabarà en la Plaça de la Mare de Déu. Per últim es preu que cap al 17 de desembre es duga a terme una vaga.
678 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!