En el plenari ordinari es contesten molts detalls sobre les obres de les 5 places

A més, s’explica l’actualització dels preus dels serveis que ofereix els serveis socials municipals, els costos del Pego Film Festival o perquè es va decidir realitzar la guia gastronòmica de Pego. En el darrer plenari ordinari de Pego el tema principal va ser l’exposició dels huit primers projectes, aprovats per l’equip de govern, per a remetre al Fons d’Inversió Municipal. Aquesta qüestió va ser desenvolupada divendres passat en aquest mateix informatiu i es pot consultar a la nostra pàgina web www.radiopego.com. Avui també centrem l’informatiu de Ràdio Pego en el plenari ordinari per a acabar de donar compte del que es va dur a la darrera sessió de l’any.

4 assumptes d’urgència més van ser aportats en aquest plenari, el primer d’ells presentat pel partit socialista, va ser inclòs en l’ordre del dia, demanava al consistori pegolí la seua adhesió al real decret del Fons d’Inversió Municipal.

Sobre aquesta qüestió el regidor popular, Eduardo Siscar, “volia afegir” que “tot açò forma part d’un fons d’inversió pública” i que “el problema de fons és com s’ha de finançar esta quantitat de diners tremenda”. Assegurava l’edil popular que “de segur es finançarà en base al deute públic”, el que Siscar considera “la mesura socialista per antonomàsia”.

Andreu Dominguis, socialista, per al•lusió contestava que “ en part, Eduardo té molta raó en el que diu perquè si tu traus diners, després si has d’omplir el caixó una altra vegada doncs els has de traure d’on siga”. Dominguis, però anava més enllà i posava com a exemple l’ajuntament de Pego afirmant que “en uns anys es van gastar molts diners i ara, els que han vingut darrere, toca pagar-los”.

La moció va ser aprovada per 8 vots a favor, 6 vots en contra i 1 abstenció.

Les altres tres mocions presentades pel PP no van passar el tràmit de ser incloses en l’ordre del dia, per tant tan sols van ser presentades pels populars. En la primera moció el PP demanava la dimissió del president de la FEMP, Pedro Castro, unes declaracions de les que es va retractar reiteradament després en els mitjans de comunicació. Maite Ferrándiz l’exposava:

La segona moció elevada pels populars demanava el recolzament d’una demanda del Consell a l’Estat perquè es transfereisquen les competències ferroviàries, com explicava Eduardo Siscar.

Sobre aquesta qüestió i explicant, en certa manera la no inclusió en l’ordre del dia, l’alcalde, Carmelo Ortolà recordava que el plenari municipal ja va recolzar, en el seu moment, el tram que hauria d’unir la comarca de la Safor i la de la Marina Alta.

La tercera moció que pujava el PP de Pego a plenari havia de veure amb el vot de les persones que viuen a l’exterior amb la finalitat “d’homogeneïtzar el vot perquè hi hagut molts problemes sobre eixe aspecte”, explicava Maite Ferrándiz.

Durant aquest darrer plenari intervenció també va donar compte de l’aplicació al pressupost de 2008 dels pagaments efectuats pel Decret d’Emergència 2007, que té ha veure amb aquelles intervencions d’urgència que es van haver de fer al municipi durant les pluges del 11 i 12 d’octubre de 2007.

En el torn de precs i preguntes, la primera en intervenir va ser Maite Ferrándiz per a fer un prec o una pregunta relacionada amb l’informe que va demanar, el 19 de novembre, sobre la manera en què afrontarà l’ajuntament de Pego el pagament de les factures de Ruzafa. L’alcalde de la localitat va ser concís contestant que “fins que el jutjat no tinga eixe informe, vosté tampoc el tindrà”.

La popular Pilar Ortolà preguntava “qui pagava el judici –que s’estava celebrant en eixe moment- per un acomiadament improcedent d’una treballadora social?”

El regidor de Serveis Socials, el nacionalista Àngel Sendra explicava que “es va crear un borsa d’Unitat de Prevenció de Conductes Addictives i com és una cosa nova no hi havia personal qualificat.” En entrar com a regidor de l’àrea el que va fer Sendra va ser “traure la borsa de treball a mitja jornada” per a aquesta plaça i mentre es creava la borsa va contractar la treballadora social que ja estava treballant en la unitat “per tal de mantenir el lligam que hi ha en la unitat de prevenció fins que la borsa es posara en marxa”. Una vegada realitzades les oposicions a la borsa de treball, però, la treballadora social que fins eixe moment estava ocupant el lloc, no va traure la qualificació màxima i va entrar a treballar una altra persona.

Una altra pregunta relacionada amb els serveis socials que va realitzar Pilar Ortolà a Àngel Sendra tenia com a objectiu conèixer els criteris que s’han utilitzat per a fer la puja a les persones que demanen ajuda a domicili.

El nacionalista contestava que “el que he fet és més bé actualitzar els preus”. Posava com a exemple el servei de logopèdia, assegurant que “sanitat està desviant-nos molts casos, per tal d’evitar les llistes d’espera en la seguretat social”. A això afegia Sendra que “hi ha gent professional que està treballant en eixe camp i el que no vull és que l’ajuntament estiga donant un servei gratuït quan hi ha professionals que estan guanyant-se els diners amb això.” Per tal d’evitar aquesta situació el que ha dut endavant el regidor de serveis socials ha estat “una reglamentació com cal i el personal que diners o té solvència, paga el 100% que és el que tocaria. Les persones que no tenen solvència, el barems que s’apliquen són els que estan manejant-se en tota la comunitat”. En quant a l’ajuda a domicili també s’ha fet una actualització. Per tant, afirmava Àngel Sendra que “el qui té necessitat o no paga o paga molt poquet i que té solvència i té els fills econòmicament bé, ells han de fer-se càrrec perquè serveis socials és un servei d’ajuda, no és cap empresa que estiga donant serveis per les cases”.

En la darrera part del plenari l’equip de govern donar contestació a les distintes preguntes plantejades pel PP en el plefari anterior. La primera en procedir va ser la regidor d’urbanisme Anna Aparisi al voltant de les obres de les 5 places. Gil li preguntava si era cert que s’havia dut a terme un modificat en l’avinguda Jaume I. Al que Aparisi va contestar que “a dia d’avui este ajuntament no té constància que s’haja signat cap modificat. Sabem que s’ha signat alguna cosa, però a nosaltres no ens han dit res”.

Una altra qüestió, es referia al canvi de contenidors en l’avinguda Jaume I. “es van canviar 6 illes de residus sòlids orgànics per 5 illes de residus orgànics i selectius, però a la fi s’han fet 4 illes.” Explicava Aparisi que en el projecte “només es contemplaven contenidors soterrats de recursos orgànics”, la resta de contenidors anaven externs i era una “incoherència” respecte a l’aspecte final del projecte.

Sobre la pregunta si les obres havien estat un fracàs, la regidora d’urbanisme reflexionava sobre la doble rasant de parer del PP argumentant que per a ells “és una meravella perquè ho ha fet la conselleria […] o és un fracàs perquè ho de dut jo des de la meua regidoria”.

També preguntava el president local del PP, Fernando Gil sobre les modificacions demandes al voltant de l’escala del Convent a la Plaça Jaume I i l’eliminació de les pèrgoles de la Plaça de l’Ajuntament. A la primera pregunta Aparisi contestava que “per part de l’ajuntament de Pego no s’ha demanat mai per escrit, si que es va manifestar de paraula que no quedava integrada en el projecte”. Al respecte de les pèrgoles de la Plaça de l’Ajuntament, explicava la regidor d’urbanisme que “es va fer a petició dels dos bars de la plaça”.

Una altre aspecte sobre les obres focalitzava en les excavacions arqueològiques. Aparisi responia llegint que “la competència en matèria de patrimoni específicament en l’arqueologia correspon a la Conselleria de Cultura, Educació i Esport”.

Una altra pregunta feia referència a la renovació de la xarxa d’aigua potable de l’avinguda Jaume I. Una renovació que segons Anna Aparisi “l’ha fet COMSA amb Aquagest a càrrec del Fons de Renovació de l’Aigua Potable”.

Per últim es va tornar a explicar per què l’ajuntament va demanar, per avançat, la recepció parcial de les obres. L’acció es va fer “perquè este ajuntament trobava que ja estava bé d’incordiar a la població de Pego, perquè els carrers estaven tallats al trànsit rodat, explicava Aparisi.

L’import que l’ajuntament de Pego destina als mitjans de comunicació COPE i Portalmas, va se especificat per l’alcalde, Carmelo Ortolà. “900 euros a l’any” es destinen al primer mitjà i 2.200 s’han destinat a Portalmas, res a veure amb “els 20 milions de pessetes que es contractaren el 2001 a l’ABC”, apuntava Ortolà.

També s’especificava el cost total del Pego Film Festival, que ha estat de 4.800 euros, com detallava el regidor de festes Ricardo Cabrera.

En l’anterior plenari també es va preguntar que és el que proporcionava la guia gastronòmica de Pego. Al que va contestar la regidora de turisme, Pepa Sendra “és una guia gastronòmica i com a tal promociona la nostra gastronomia”. A més és una manera de mantenir el títol de Pego com a poble turístic familiar. I informava que s’estan duent a terme una sèrie de gestions per poder donar-li a l’oficina de turisme de Pego i les Valls la Q de Qualitat.

Per últim, Carmelo Ortolà li recordava a Maite Ferrándiz si podia concretar l’expedient de contractació de Ruzafa.






739 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!