L’Ajuntament tindrà una junta de portaveus per primera vegada
La corporació municipal va provar ahir en el plenari els sous de l’equip de govern i l’import de les indemnitzacions que rebran els regidors sense dedicació exclusiva per assistir als òrgans col·legiats de l’Ajuntament de Pego. També es va donar llum verda a altres qüestions com la contractació de dos eventuals, -front als quatre amb què l’equip de govern contava en l’anterior legislatura-; l’ampliació del nombre de membres de les comissions informatives i la creació, per primera vegada, d’una junta de portaveus.
Un dels punts controvertits de la sessió va ser el debat d’una proposta que el grup municipal de Compromís va realitzar en l’anterior sessió plenària. Una esmena en què els nacionalistes demanaven que les sis comissions informatives de l’Ajuntament de Pego estiguen integrades per nou representants de les formacions polítiques, en compte dels cinc acordats en un principi.
Però, en la sessió d’ahir els regidors de Compromís es van posicionar en contra de la seua esmena per considerar que l’ampliació del nombre d’integrants suposarà un increment significatiu de les despeses per a les arques municipals.
I és que prèviament s’havia aprovat l’augment de les indemnitzacions per assistència a les comissions, fixant-les en 100 euros bruts per cada regidor sense dedicació exclusiva, front als 30 euros que percebien fins ara. Conxa del Ruste argumentava així el canvi de postura de Compromís,
Des de l’equip de govern l’alcalde, Enrique Moll, va aclarir que els regidors amb dedicació exclusiva, com ell mateix i els altres quatre edils alliberats no cobren cap indemnització per assistir a les comissions. I afegí que des d’un principi ja es sabia que en pujar el nombre de membres de les comissions, el gast en indemnitzacions anava a augmentar sí o sí.
A més, el primer edil va defensar de nou la pujada de les retribucions per la responsabilitat que comporta cadascuna de les decisions que es pren en el òrgans col·legiats.
El Partit Popular també es va posicionar a favor d’augmentar el nombre d’integrants de les comissions i no entenia que Compromís anara a votar en contra de la seua mateixa proposta, segons deia Ferran González.
Anna Sastre, portaveu de Compromís va reiterar l’explicació del viratge del seu grup, fonamentat en l’increment de les despeses.
Per part de Ciudadanos, Partido de la Ciudadanía, el seu regidor, Simón Ortolà, es va posicionar en contra de pujar el nombre de membres de les comissions informatives.
Finalment la proposta va ser aprovada amb els vots a favor dels regidors del Pspv-Psoe, Partit Popular i Ciutadans de Pego Independents. Compromís i Ciudadanos votaren en contra.
Durant la sessió plenària es va acordar també la designació dels representants dels grups polítics en òrgans col·legiats externs. I, en l’últim punt de l’ordre del dia, la corporació municipal va decidir, per unanimitat, crear una junta de portaveus. Aquesta serà la primera vegada que l’Ajuntament de Pego compte amb una junta de portaveus, tal com explicava Enrique Moll.
Aquest nou òrgan col·legiat estarà presidit per l’alcalde de Pego i format pels portaveus de cada partit, que són Raül Tamarit del PSPV-PSOE; Ana Ortolà, del PP; Anna Sastre, de Compromís; Alicia Siscar, de Ciutadans; i Simón Ortolà, de Ciudadanos.