Acollir un xiquet o xiqueta saharaui no costa tant

Això és el que afirmen els responsables de l’Associació de Solidaritat amb el Poble Saharaui de Pego i de la Marina Alta. Des dels Serveis Informatius de Ràdio Pego voldríem precisar una informació donada ahir durant el Taula Oberta. Ha de veure amb el programa ‘Vacances en Pau’ que coordina l’estança durant l’estiu de xiquets i xiquetes saharauis entre 7 i 12 anys i que està desenvolupant-se al País Valencià des de l’any 1995. Aquesta solidaritat de les famílies s’ha estès fins a Pego, ja que des de fa anys al municipi també arriben, cada estiu eixos xiquets i xiquetes.

Ahir es va llegir una entrevista que publicava Las Provincias amb Carmen Carvajal, responsable del programa ‘Vacances en Pau’ de la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Saharaui, en la que en un punt a la pregunta del diari ‘Portar a un xiquet saharaui per a què passe l’estiu és car?’ Carvajal contestava ‘A la família d’acollida no li costa res el viatge. Els bitllets els paguem amb subvencions o com podem. Només han de pagar la manutenció i la roba, perquè venen amb el que porten. Això sí, tenen l’obligació de pagar-los una revisió mèdica, sobretot oftalmològica [Ací hem d’afegir que a la Marina Alta el dia de la revisió mèdica se sol realitzar una visita conjunta a l’hospital comarcal, una revisió que habitualment és gratuïta]”

Carvajal continuava dient que “Si se li ha de posar ulleres nosaltres les facilitem; si és cosa del dentista, les famílies. [Ací també hem de fer una parada per a aclarir que a Pego i a d’altres pobles de la comarca com puga ser Dénia, Moraira o Pedreguer, hi ha dentistes solidaris que realitzen gratuïtament la revisió odontològica dels xiquets i xiquetes que venen fins a Pego o la Marina Alta. Un fet que mostra que l’ajuda a estos xiquets i xiquetes i a les famílies que els acullen, va més enllà de la pròpia família, s’esten a d’altres sectors socials, com és, en aquest cas, als dentistes. Una ajuda inestimable per a les famílies.]”

Així les coses, com deia Carvajal, “No és una despesa que en una situació normal no puga afrontar una economia mitjana. A més, el que necessiten estos xiquets i xiquetes, especialment els 180 que venen per primera vegada, són que la família d’acollida els reba amb els braços oberts”


707 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!