Ciudadanos proposà al plenari fer un debat sobre l’estat del municipi

En la sessió plenària ordinària del mes de gener, Ciudadanos partido de la Ciudadanía va proposar a la corporació la celebració d’un debat sobre l’estat del municipi, tal com es fa al Parlament i a diferents ciutats de l’estat espanyol. Segons el text de la moció, que defensà el regidor Simón Ortolà, l’objectiu és fer un exercici de qualitat democràtica i de transparència, amb la participació de representants de diferents col·lectius de la societat pegolina per tal de dur a terme un control del govern municipal i d’arreplegar propostes per als següents pressupostos municipals.


El debat sobre l’estat del municipi, segons la moció, s’hauria de dur a terme en un plenari extraordinari, cosa que va semblar inviable a la regidora de Ciutadans de Pego Independents. Alicia Siscar pensa que reunir a representants de col·lectius i debatre en un plenari és car i complicat, per això va plantejar que es faça servir altres alternatives de participació ciutadana.

Per part del Partit Popular, Ferran Gonzàlez va manifestar que la proposta del debat de l’estat del municipi estava «fóra de lloc» i és difícil de dur avant. El portaveu popular recordà que els ciutadans ja van votar fa només sis mesos i decidir qui havia de governar a Pego, cosa que ells respecten assumint el paper de fiscalitzadors de l’equip de govern.
Gonzàlez apuntà que les propostes de la moció de Ciudadanos es poden dur a terme ja a través d’altres canals, però, així i tot, el portaveu indicà que el Partit Popular anava a abstindre’s.

En el seu torn, la portaveu de Compromís per Pego, Anna Sastre, va puntualitzar que els pressupostos participatius estan reglamentats, tenen un procediment establert per llei. I recordà que normalment este tipus de debat es fa en finalitzar l’exercici per a fer una avaluació de cóm ha anat l’any. Sastre afegí que l’Ajuntament de Pego ja té mecanismes per al control i seguiment de la gestió municipal, però, no s’estan fent servir.

Compromís aposta per utilitzar els mecanismes que ja hi existeixen, motiu pel qual va decidir abstindre’s davant la proposta de Ciudadanos.

Per últim, la postura del PSPV-PSOE va ser la de votar en contra de la moció, tal com explicà l’alcalde, Enrique Moll, perquè els socialistes consideren també que l’Ajuntament de Pego té mecanismes de control. A més, Moll va posar l’accent en el fet de què l’horari de les sessions plenàries es va canviar en la nova legislatura per tal de fomentar l’assistència i participació dels ciutadans i la mesura no ha tingut cap èxit.

L’alcalde tancà la seua intervenció recordant a Ciudadanos que l’apartat dels pressupostos municipals que es decideix mitjançant la participació ciutadana representa tan sols el 0,01% del total dels comptes municipals.

La moció de Ciudadanos no va eixir avant perquè va rebre els vots en contra del Pspv-Psoe i Ciutadans de Pego Independents. Com havien anunciat, Compromís i el Partit Popular es van abstindre.
1383 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!