‘La Marina Alta Accessible II’ torna a demostrar la seua utilitat

El 9 de desembre va donar començament aquest taller d’ocupació que té com a objectiu dur a terme la supressió de barreres arquitectòniques als municipis de la Marina Alta, dilluns passat es donaven a Pego els certificats a les persones que han estat participant en les especialitats d’obra i pintura a Pego. El Taller Ocupacional continuaran fins a desembre de 2009. El Taller d’Ocupació ‘La Marina Alta Accessible’, que duu a terme el Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l’Activitat de la Marina Alta (CREAMA), està desenvolupant una segona edició perquè la primera va tenir molta demanda i molt d’èxit. Aquesta segona edició va començar el passat 9 de desembre amb l’objectiu de continuar amb la supressió de barreres arquitectòniques a la comarca a través de les especialitats en obra i pintura. En el Taller d’obra trobem a 25 alumnes majors de 25 anys d’edat i en el de pintura a 10.

Les activitats generals que té marcades realitzar el taller d’ocupació són rampes, rebaixes i ampliacions de voreres i col•locació de baranes i pivots. Amb la intenció d’ampliar coneixements i amb previsió que l’activitat no es paralitze els dies de pluja, s’han previst treballs de manteniment, reparacions i petites construccions en interiors d’edificis públics. A més està contemplat pintar senyalitzacions de passos de vianants, aparcaments i guals. Així mateix, pintura i manteniment de parets, baranes, balcons, portes i finestres d’edificis públics, entre d’altres.

A Pego, dilluns es van donar els certificats de mitjan de curs que acrediten que els alumnes que estan actuant al municipi ho estat fent acord amb l’establert en les bases de ‘La Marina Alta Accessible II’. La regidora de Creama a Pego, la socialista Pepa Sendra, destacava que “una de les coses més important per a mi és que -l’alumnat del Taller Ocupacional- ha estat treballant molt a gust i, a més, algunes persones ja tenen vistos llocs de feina després del títol que obtindran”. És per aquesta mateixa raó que Sendra afirmava que per a ella “no és només el que han estat fent per Pego, que han sigut de gran ajuda, sobretot en moments que els ajuntaments estem tots en molt pocs diners, sinó que també que tota aquesta gent tindrà una inserció laboral tot i el difícil que està el tema perquè molts d’ells ja havien rebut propostes de feina futura”.

A Pego les actuacions que s’han dut a terme han estat diverses com per exemple la reparació del sostre d’escaiola, la pintura de parets i sostres i la pintura i senyalització de la rampa de l’aparcament del Mercat Municipal, unes feines que destacava la regidora de Creama-Pego perquè el projecte de reforç de l’estructura del soterrani de la Plaça del Mercat que s’està duent a terme gràcies al Pla E, no tenia inclòs l’acabat visual, és a dir, lluir i pintar les obres, perquè explicava Pepa Sendra “el que interessava realment era el reforç de les estructures perquè dalt hi ha uns habitatges i un mercat i tenia molta vida eixa plaça que en estos moments està morta” i és per això que Sendra ressaltava la feina feta pel taller ocupacional ‘La Marina Alta Accessible II’, perquè “gràcies a ells açò –les obres de la Plaça del Mercat- s’acabarà amb una imatge perfecta”.

Altres actuacions han estat la pintura de l’entrada amb preparació de suport d’escaiola, reparació d’humetats del retén de la Policia Local i l’antiga Agència de Lectura. Això pel que fa a la part de l’especialitat de pintura. Pel que respecta a l’especialitat d’obra, s’han realitzat treballs com el canvi de paviment del carrer Sant Francesc Xavier i Castell de Castells. Tapar els cots amb formigó del camí del Tir i Arrossegament, buscar una fuga i arreglar el paviment al Col•legi Públic Ambra, reparar un desaigüe al Col•legi Públic Rosalia Bondia, reparar canonades a la Residència o entre d’altres, s’ha col•locat escaiola desmuntable en l’aparcament del Mercat, així com s’han picat, retardat i lluït les parets. En resum, es podria dir que ‘La Marina Alta Accessible II’ ha realitzat obres de manteniment a Pego quan s’han requerit mentre el taller ha estat actuant al municipi, ja que recordem que aquest és un projecte comarcal i no només es duu a terme a Pego, sinó que també s’actua en altres localitat de la Marina Alta.

Davant els resultats aconseguits, la regidora de Creama-Pego, expressava el desig que “tan de bo ens seguiren aportant aquests tallers ocupacionals perquè a banda d’estar formant a la gent, estem fent que opten a un lloc de feina segur i qualificat i per una altra banda estem rebent la compensació que els nostres pobles estiguen millor”.

No deixem encara Creama per a informar que el Consorci ha aprovat en l’última reunió de la Comissió Executiva la sol•licitud de projectes elaborats en els últims mesos per a la creació d’ocupació en la comarca. Es tracta d’actuacions dirigides a distints col•lectius de desocupats i amb dificultats d’inserció laboral com són els jóvens d’entre 16 i 21 anys, els majors de 25 anys, els immigrants i els discapacitats. Este pla contempla onze actuacions a nivell comarcal i altres nou d’àmbit local a gestionar amb diferents entitats com el SERVEF, l’IMPIVA, la Fundació Biodiversitat, el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç i la Unió Europea, amb més de 4’4 milions d’euros d’inversió.

S’han elaborat diversos projectes com un nou Taller d’Ocupació d’Ajuda a Domicili i un altre per a la rehabilitació de la Muntanyeta Verda al Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, a més d’una escola taller dirigida a jóvens. S’ha demanat també el Pla Integral d’Ocupació ‘Motiva’t’ per a persones perceptores de renda activa d’inserció o altres prestacions o subsidis i les Accions d’Orientació per a l’Ocupació (OPEA), entre d’altres actuacions. Tot i la presentació d’aquests projectes per part de la Junta Executiva de Creama, encara no es poden tirar coets, perquè no se sap si han estat aprovats i, per tant, si es duran a terme en el futur.


1036 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!