L’Hospital de Dénia participa en un programa europeu de prevenció del càncer de pàncrees

El centre sanitari comarcal forma part, juntament amb altres 14 institucions; entre hospitals, universitats i centres d’investigació de diferents països europeus, del projecte iHelp, l’objectiu del qual és dur a terme un estudi per a la prevenció i detecció precoç del càncer de pàncrees.

L’Hospital de Dénia estudiarà cóm influeix l’estil de vida de cada pacient en el desenvolupament o evolució de la patologia. El treball de camp es durà a terme al llarg de tres anys entre dos grups de pacients, que estaran monitorats: els primers amb diagnòstic de neoplàsia de pàncrees i els segons sense patologia.

Segons el Dr. Joan Manel Gassent, Cap del Servei d’Oncologia de l’Hospital de Dénia, “el projecte és summament interessant perquè, a més d’ajudar a definir estratègies per a la detecció precoç, permetrà realitzar estudis genòmics de la neoplàsia i aplicar noves tècniques diagnòstiques”.

Una altre dels avantatges de iHelp és que donarà suport als facultatius per a la millora d’en la presa de decisions, sobretot en els pacients amb estadis de malaltia més avançats. També dotarà als metges d’informació addicional sobre la progressió molecular de la neoplàsia, i ajudarà a la personalització dels tractaments.

La informació de dades històriques amb uns altres a temps real ajudarà a la creació d’una base de dades decisiva a l’hora de definir programes de diagnòstic i tractament. Cal recordar que el càncer de pàncrees és un dels més devastadors, ja que el diagnòstic sol donar-se en estadis molt avançats.

En l’estudi que s’està fent treballen oncòlegs i especialistes en Cirurgia General, Medicina Preventiva i Medicina Familiar i Comunitària; a més d’informàtics i personal de suport.

891 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!