Les obres de la biblioteca nova començaran en breu
Al saló de plens de l’Ajuntament de Pego es retrobaren els grups que formen la corporació municipal, amb les absències de la portaveu de Compromís, Anna Sastre, i del representant de Ciudadanos, Simón Ortolà, per motius laborals i personals.
L’adjudicació de les obres a Urbamed va ser aprovada amb els vots a favor del PSPV-PSOE i Ciutadans de Pego Independents i les abstencions de Compromís i del Partit Popular.
Segons les condicions de l’adjudicació, des del moment de la firma del contracte, l’empresa té un mes per a iniciar les obres de remodelació de l’antic col·legi per tal de convertir-lo en la nova biblioteca municipal de Pego, tal com indicà en el plenari la regidora d’Urbanisme, Laura Castellà, qui mostrava la seua satisfacció per arribar a l’últim tràmit que donarà pas a la posada en marxa del projecte.
La regidora de Ciutadans, Alicia Siscar, també va manifestar la seua alegria perquè la nova biblioteca està cada vegada més a prop.
El pressupost de les obres és d’1.433.000€, import que està subvencionat en part per la Diputació d’Alacant, concretament, amb 955.000€. Des del PP, el portaveu Ferran Gonzàlez agraïa l’aportació de Diputació.
Per part de Compromís el regidor Víctor Climent era qui traslladava al plenari la postura del seu grup.
L’alcalde, Enrique Moll, feia algunes matisacions al respecte d’algunes manifestacions de la resta dels partits.
MOCIÓ PER LA BAIXADA DEL PREU DE LA LLUM
L’ordre del dia del ple de juliol incloïa una única moció, la qual va ser presentada pel Partit Popular. Es tractava d’una proposta per a exigir al Govern de l’Estat una reducció en el preu del subministrament de l’energia elèctrica.
La moció dels populars tenia cinc punts. En ells es proposava rebaixar el tipus de l’Impost de la producció d’energia elèctrica al 0%, modificar la llei per a reduir el rebut de la llum, simplificar aquestos rebuts per a facilitar la comprensió per part dels consumidors i posar en marxa una campanya d’informació que explique de manera senzilla la nova tarifa de la llum als consumidors.
Però, després de l’exposició dels populars, Compromís va presentar una esmena a la moció del PP per a completar la moció. Escoltem a Àngel Oltra.
El PP i Compormís negociaren durant un xicotet recés i, finalment, els populars acceptaren l’esmena de Compromís. Així ho explicava el portaveu popular, Ferran Gonzàlez.
El text final va rebre així els vots a favor del PP i de Compromís, i va ser aprovada amb l’abstenció de l’equip de govern que havia plantejat la possibilitat de que la moció fóra presentada per tots els grups municipals, conjuntament, punt que els populart no acceptaren. Tot i així, per part de Ciutadans, Alicia Siscar, el suport era total.
Enrique Moll va ser l’encarregat de defensar la postura del grup socialista.
Finalment, el text de la moció inclou 10 peticions destinades al Govern central, com són la modificació de la llei per a reduir el rebut de la llum, exigeix la transparència dels costos reals de producció de l’electricitat; que es porte a terme una política de subministrament d’informació clara i d’educació energètica per a minimitzar els impactes econòmics i socials negatius del canvi tarifari; que es prenga mesures per a reduir l’impacte de l’increment de costos de l’energia elèctrica per als xicotets consumidors; impulsar un canvi en el sistema de tarificació perquè les persones usuàries paguen en funció del que consumeixen aplicant tarifes de blocs de consum; establir la prohibició del tall de subministrament en habitatges de persones en situació de vulnerabilitat; posar en marxa un programa plurianual d’ajudes per a la millora de l’eficiència i estalvi energètic i regular l’obligatorietat del balanç net a les instal·lacions d’autoconsum connectades a la xarxa.