S’inicia el Curs de Citricultura Ecològica a Pego

Aquest curs, organitzat per Creama i subvencionat per l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries i la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació s’emmarca dins el projecte comarcal Marina CV. El curs es durà a terme, de 7 de la vesprada a 10 de la nit, durant tota la setmana a l’antic Col•legi Cervantes i serà impartit per tècnics de l’IVIA.
Aquesta vesprada a les 7 s’inicia el curs ‘Citricultura Ecològica’, organitzat per Creama i subvencionat per l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA) i la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació. Aquest curs s’emmarca dins el projecte comarcal Marina CV, que té entre els seus objectius consolidar una plataforma d’intercooperació capaç d’activar noves oportunitats de negoci en l’economia productiva de la comarca de la Marina, tant l’Alta com la Baixa. Explicava Inma Vidal, coordinadora del projecte Marina CV que aquest “pretén dinamitzar l’economia en el territori valencià sota dos sigles, la innovació i la sostenibilitat amb el territori”.

Creama és l’entitat impulsora de Marina CV a la Marina Alta i entre les seues finalitats, explicava l’ADL de Creama Pego, Alicia Carbonell es troba “aconseguir que les empreses siguen més competitives amb l’objectiu que col•laboren entre elles”.

Marina CV atén sobretot, el sector de l’enogastronomia, però que entenem com a enogastronomia? L’enogastronomia “És una manera de saber cuinar i de saber menjar bé, basat en l’ús de productes locals. Per a entendre l’enogastronomia has d’entendre la cultura de la terra, conèixer els productes de temporada, buscar el punt òptim de maduresa, valorar la salut que donen els bons aliments, detindre un poquet el teu temps i respectar els cicles de la naturalesa”.

Marina CV vol promoure canvis que incrementen la capacitat productiva de productes respectuosos amb el mediambient en el territori i dins d’aquest marc s’inclou el curs que hui comença a Pego de citricultura ecològica. El curs és de cinc dies, del 25 al 29 d’octubre, els temes que es tractaran seran impartits per tècnics de l’IVIA. El curs es divideix en:

1- Introducció a la citricultura ecològica. Normativa i control. La sostenibilitat i la qualitat del cultiu. Impartit per Alfons Domínguez, tècnic de l’Estació Experimental Agrària de Carcaixent.

2- Biodiversistat en citricultura ecològica. Cobertes vegetals i bardisses. Impartit per Ricardo Ballester, enginyer agrònom, expert en Agricultura Ecològica.

3- Sanitat en citricultura ecològica. Principals problemàtiques i el seu maneig ecològic. Impartit per Alfons Domínguez, tècnic de l’Estació Experimental Agrària de Carcaixent.

4- Fertilització en citricultura ecològica. Càlculs, tècniques i auxiliars. Impartit per Fernando Pomares, investigador de l’IVIA.

5- Altres tècniques importants en citricultura ecològica. Impartit per Javier Furió, l’Estació Experimental Agrària de Carcaixent.





1045 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!