El temps juga una mala passada al programat diumenge

La pluja matinal va obligar a suspendre la I Trobada d’Associacions de Pego i la IV Fira d’Stock. A més, va fer que la gran part de les 90 paelles inscrites al XXVII Concurs de Paelles de la Falla La Font es tiraren enrere. La V Trobada de Boixeteres de Pego es va haver de traslladar al lloc d’inici, a l’interior del recinte del Mercat Municipal.
Si dissabte el sol va fer pujar les temperatures quasi com un dia de finals de primavera principi d’estiu, el diumenge la pluja va sorprendre a propis i estranys i va fer malbé les activitats previstes a l’aire lliure. La I Trobada d’Associacions de Pego i la IV Fira d’Stock van haver de suspendre’s. Tot indica que aquestes dos activitats queden posposades per a després de Falles, en una data encara no concretada, ja que la disposició de les associacions pels esdeveniments és notable.

També va eixir perjudicada la Falla La Font, per l’hora en què va ploure, moltes paelles van decidir tirar-se en rere i no participar en el XXVII Concurs de Paelles de la Falla La Font, que si no hagués estat pel temps hagués batuts rècords de participació, havent-se inscrit fins a 90 paelles al concurs. Finalment només unes 25 d’eixes noranta es van animar a mantindre’s en la competició. I és que el sol va lluir, amb força, a partir de les 13 hores, aproximadament. Ho explicava Sali Ceressola, presidenta de la Falla La Font:

La millor paella anava a mans d’una de les colles que sol tocar premi, la paella del Xano, que sembla que ja li té agafat el puntet al jurat. La segona paella més bona va estar la presentada pel grup Ciutadans de Pego. La tercera en classificació, va anar per a una altra que sol guanyar algun dels premis, la del Bar Polígono, com anunciava Joan Pons, president de la Falla La Font.

El sol que va eixir cap a primera hora de la vesprada va permetre que la Boda Medieval prevista dins les activitats organitzades pel Mercat Medieval es duguera a terme amb l’esplendor que una cerimònia d’aquestes característiques es mereix.

Vestits de l’època el nuvi i la núvia van arribar acompanyats pel Terç Vell de Llombardia i en calesa, respectivament a la Casa de Cultura de Pego on s’oficiava la cerimònia, on el regidor Àngel Sendra, ataviat també de l’època va procedir al casament. En acabar, una esquadra de cavalls capitanejaven la calesa amb la que els nuvis van recórrer alguns dels carrers de Pego per mostrar la seua felicitat.

I aquest era el xiuxiueig que es podia escoltar a l’interior del recinte del Mercat Municipal on, finalment, van haver de resguardar-se de la pluja les al voltant de 400 boixeteres i boixeters que es van reunir a Pego diumenge en el marc de la V Trobada de Boixeteres a Pego. I és que com en la resta d’activitats aquesta també es va veure afectada per les inclemències de la meteorologia que van deslluir l’acte perquè la vintena de parades amb productes dedicats al boixet van haver de desmuntar per la pluja.

D’altra banda, la presentació de l’Associació d’Hostalers de Pego, no es va veure afectada perquè estava programa a l’edifici Cervantes, a cobert. Allí, passades les 12 del migdia es donava a conèixer públicament aquesta nova associació que ha tingut el recolzament de Creama i la regidoria de Turisme, Comerç i Creama.

La tresorera de l’Associació d’Hostalers de Pego, Maruja Escrivà, oferia l’entitat “per al que faça falta”. Informava que actualment, amb menys d’un any de vida, l’Associació d’Hostalers ja compta amb trenta establiments del ram associats el que les duia a “estar molt contentes”. No amagava Maruja Escrivà el malestar que s’havia estès entre el sector hostalers pel fet que les barres de Carnestoltes es quedaren en mans de gent de fora, contràriament al que ha passat enguany per la insistència del Regidor de Festes i la predisposició dels components de l’Associació d’Hostalers.

Rosi Herédia, presidenta de l’Associació d’Hostalers de Pego, reconeixia que “ens ha costat un poquet arribar fins ací, però que gràcies a molta gent que ens ha recolzat hem pogut formar el que fa molts anys que teníem en ment però que no sabíem com donar-li forma”. Comentava també Rosi Herèdia que l’associació té la intenció de dur a terme moltes activitats per a promocionar l’hostaleria del municipi.

I parlant d’hostaleria no oblidem que dissabte es va presentar la II Guia Gastronòmica de Pego que, en aquesta ocasió, recull receptes mantingudes per les mestresses de casa que van des de l’arròs al forn fins a les taronges farcides, passant pels bunyols de carabassa, la cubana de taronja, el mullatori o la caragolà, entre d’altres delícies culinàries. Manifestava la regidora de Turisme, Comerç i Creama, Pepa Sendra que “el turisme està molt relacionat amb el menjar, és una part de la cultura que més ens dóna a conèixer la nostra terra, de fet les receptes sempre són del que més es fa en el terreny i van acompanyades del clima de cada lloc”. Explicava Sendra que “la idea de fer esta guia […] ha sigut perquè nosaltres estem apostat moltíssim per la qualitat, les coses estan difícil i hem optat per distingir-nos de la resta donant una qualificació a l’Oficina de Turisme, donant a Pego el distintiu de Pego poble Turístic Familiar i Pego Municipi Turístic i una de les maneres d’arribar més a la gent és fent-ho amb el calor dels pegolins i les pegolines”.

Agraïa la regidora de Turisme la col•laboració de les ames de casa en l’elaboració de la II Guia Gastronòmica de Pego que, apuntava, ja havia distribuït 2000 exemplar a la Fira Internacional de Turisme de la Comunitat Valenciana en la que Pego també ha estat present. Confiava Pepa Sendra que “la guia isca no només a València […] que si poden creuar fronteres, que les creuen”.
587 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!