L’adolescència, punt de partida de l’Escola de Pares i Mares de Pego

Ahir s’iniciava aquest recurs dirigit, sobretot, als pares i a les mares amb fills i filles adolescents. La primera sorpresa que s’enduien és que actualment l’adolescència es divideix en cinc etapes que van des dels 12-13 anys fins els 30. La propera sessió tindrà lloc dijous, a les 19:30 hores, a la Casa de Cultura i tractarà la planificació i organització del temps lliure a la família.
L’Escola de Pares i Mares va tenir ahir el seu tret de sortida amb la vista posada en l’adolescència, eixe període que tan rebolica els joves. És, pot ser per això, que la treballadora social de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives, que organitza l’escola, va començar la seua intervenció advertint que a l’Escola de Pares i Mares “no anem a donar-vos una bareta màgica”, sinó que el que va a fer-se és “intentar donar-vos unes pautes, intentar definir a que és deguda la conducta dels vostres fills i com podem ajudar-los a superar un període molt difícil com és l’adolescència, el període en què ens definim a nosaltres mateixos”.

La primera sessió de l’Escola de Pares i Mares tenia com a títol ‘S.O.S. adolescent a la vista!!!. De la infantesa a l’adolescència’. Una sessió que Mari Chofre va enfocar als “canvis que es produeixen durant l’adolescència”, incloent els “canvis físics, els impactes psicològics que poden arribar a tindre eixos canvis en el nostre fill o la pressió grupal, entre d’altres”. Aclaria Chofre que “l’adolescència és un període de transició en el que passem de ser xiquets a ser adults” i plantejava que els joves ha de resoldre fonamentalment dos problemes en aquesta etapa. D’una banda, “la formació de la seua identitat” i d’altra banda, “el seu concepte i actitud cap al món que el rodeja”.

L’adolescència, al ser una etapa de canvi, de transició, de creació de la personalitat, comporta moltes contradiccions i una de les més repetides es dóna al si de la família en el fet que “veiem el nostre fill, per una banda com un xiquet i per l’altra com un adult. Pot ser que per a prendre decisions importants el tractem com un xiquet, però a la vegada li exigim que es comporte com una persona adulta”, exemplificava la treballadora social que recomanava “no tenir eixa ambivalència perquè això els fa sentir a ells malament”.

La responsable de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives a la Mancomunitat de Serveis Socials i Turisme de Pego, l’Atzúvia i Les Valls, declarava que actualment, alhora d’establir etapes de l’adolescència, “és molt difícil” i ho comparava en fa uns anys enrere, quan “no hi havia etapa d’adolescència”. De totes les divisions que hi ha sobre els períodes que es diferencien en l’adolescència Mari Chofre elegeix aquell més modern i impactant que divideix l’adolescència en cinc etapes que van des del 12-13 anys fins els 30, que va des del “no m’entenen” fins a la por a tenir responsabilitats o de ‘niu buit’ per part dels pares.

La propera sessió de l’Escola de Pares i Mares és dijous, a les 19:30 hores, a la Casa de Cultura i té per títol: ‘I ara què faig?. Planificació i organització del temps lliure a la família. Normes i límits’.


431 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!