“Presentem una candidatura perquè pensem diferent a la resta de partits”, reafirmava Saül Ortolà

El candidat a l’alcaldia per Esquerra-Pego manifestava aquesta idea en el míting central de campanya que tenia lloc ahir al Teatre Municipal. Ortolà va definir aquesta nova candidatura com a “ambiciosa, valenta, amb il•lusió per treballar”. El republicà va defensar que “140 llocs de treball no els pot mantenir l’Ajuntament perquè no dóna per a més”, comprometent-se a aplicar contenció dels impostos i reducció de la despesa.
Ahir per la vesprada, amb una mitja hora de retard, va començar el primer míting central de la campanya electoral pegolina. Va encetar aquesta ronda d’actes importants per als partits polítics pegolins la nova formació local, Esquerra-Pego. I ho va fer comptant amb la presència del candidat a les Corts per la circumspecció d’Alacant, Toni Mulet, qui va encetar el seu discurs apuntant a tres paraules que es repeteixen incansablement en els discursos d’aquests dies: “crisi, atur i retallades socials”, tres signes inconfusibles del nostre temps que, per a Mulet, signifiquen que “no s’han fet bé els deures”.

Preguntava Toni Mulet que s’han fet dels diners que entraven a dojo en anys passats per a afirmar que “la dreta, que és covarda i submisa a Madrid, acompanyada pel PSOE, van parir una reforma que de l’Estatut que ens va deixar una altra volta en l’estacada”. Recordava Mulet que Esquerra és un partit independentista, no obstant, assegurava, “estarem al costat de qualsevol força política que demane el concert econòmic”. I és que assenyalava, el candidat d’Esquerra per Alacant a les Corts, que “ el que nosaltres recaptem i s’emporta Madrid, si li restes el que el poder central inverteix en el nostre país, ix una diferència a favor de l’Estat de 19.000 milions d’euros”.

ERPV, oferia per confrontar les paraules crisi, atur i retallades socials, en veu de Toni Mulet, “banca pública, igualtat d’oportunitats, pervivència ecològica, recolzament a l’economia productiva, a les empreses, al treball, economia de proximitat, recolzant l’agricultura” amb l’objectiu de “batallar pel futur”.

Anna Camps, nº3 per la candidatura d’Esquerra-Pego va pujar a l’escenari per a parlar del Camp de Golf i de la ferma oposició del seu partit al projecte. Per a Esquerra “el Camp de Golf i les vora 1.400 cases que es volen fer suposen un impacte ambiental molt fort”, manifestava Camps que continuava enumerant motius per estar en contra del projecte, “no beneficia els pegolins i les pegolines perquè el golf és un esport d’el•lit […] perquè el manteniment de la gespa és molt car i contaminant pels productes químics que s’afegeixen i d’aquesta manera perjudica l’entorn i el paisatge”.

Pel que fa a l’aigua pot consumir el camp de golf en sí, assegurava la republicana, “no és un problema”, el problema, denunciaven des d’Esquerra-Pego està “en les 1.400 cases que es volen construir a la falda de la muntanya de Penya Roja i d’ahí ve l’especulació”. La nova formació, davant aquest model pensa “que hem de mantindre un model sostenible, productiu, tenint en compte el nostre paisatge, el nostre entorn i la nostra terra que és el nostre tresor”. Apuntava també Anna Camps a què el projecte tampoc beneficia Pego perquè “la gent de fora que puga vindre a jugar a golf, el turisme, no serà de qualitat perquè […] utilitzarà els serveis que done el camp de golf perjudicant el comerç de Pego”, el que duia a afirmar Camps que “això és el resultat de 16 anys de partits dretes manant i ara toca canviar”.

El candidat a l’alcaldia de Pego, Saül Ortolà, presentava Esquerra-Pego com “una candidatura ambiciosa, valenta”, una candidatura que “s’oposa frontalment a la resta de candidatures”. Ho definien dos conceptes, “economia especulativa, front a economia productiva”, el que duia a Saül Ortolà a reafirmar-se en una premissa que ha repetit diverses vegades, “no pactarem en cap partit que no derogue el camp de golf ni a tancar les pedreres”.

“És una gran responsabilitat administrar els diners públics”, manifestava Ortolà per a denunciar que “no es poden adjudicar obres a empreses en fallida, que no es poden adjudicar obres que ens costen molts diners i que els traem productivitat”. D’altra banda, apuntava Ortolà que la gent d’Esquerra ha xafat el terreny i és per això que presenten una “candidatura perquè ens agrada la gent”. Eixa gent els demanen “més places de pàrquing, peatonalitzar el carrer major i els carrers del centre, tornar el carnestoltes al centre, però d’una altra manera”, i apostava Saül Ortolà per una Fira de Carnestoltes “comparable a la Fira de Cocentaina, a la de Xàtiva, al centre del poble”.

Esquerra-Pego també es comprometia en la neteja dels carrers, proposant “posar pipicans i posar dispensadors de borses en certes zones que hem detectat que tenen una ampla presència d’excrements”. Pel que fa als residus, Ortolà, posava el crit en el cel per “la barbaritat que paguem de basura, paguem més de tres voltes més”, ho feia per a criticar el contracte que va negociar Maite Ferrándiz i que caduca l’any que ve, comprometent-se “a negociar un contracte de la basura a la baixa en impostos, en costos i a l’alça en serveis”.

Per últim, el candidat d’Esquerra-Pego parlava d’impostos, uns impostos que “estan ofegant a la gent del poble”, el que fa apostar Esquerra “per la contenció dels impostos i la reducció de la depesa de l’Ajuntament”. Ací Saül Ortolà, admetent que “igual no sona bé” anunciava que “l’Ajuntament de Pego no pot mantindre 140 llocs de treball […] però no dóna per a més”. Acabava Saül Ortolà demanant el vot per a Esquerra.


754 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!