Leire Pajín justifica l’esforç col•lectiu demanat als servidors públics pel Govern d’Espanya, “perquè havíem de protegir les persones que havien perdut la feina”

La Ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat i cap de llista al Congrés per Alacant del PSOE va defensar les mesures preses per José Luis Rodríguez Zapatero perquè han evitat que hui Espanya estiga intervinguda. Així mateix, definia les polítiques mampreses per l’actual govern com pedagògiques perquè “canvien d’arrel la forma de pensar i construeixen convivència”. Enrique Moll, secretari local socialista demanava buscar algun motiu per anar a votar el diumenge.
El passat dissabte, 12 de novembre, el PSOE pegolí va tenir el seu acte central de campanya amb la presència de la seua cap de llista al Congrés per Alacant, la també Ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat, Leire Pajín. Al voltant de les 14h. Pajín arribava, després de signar el Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Pego, a la Casa del Poble on l’esperaven centenars de militants i simpatitzants socialistes.

Va precedir la nº1 per Alacant el secretari local dels socialistes pegolins, Enrique Moll qui va agrair la presència a l’acte de l’exsubdelegada del Govern per a la província d’Alacant, Encarna Llinares; de la presidenta provincial del partit, Ana Barceló; el secretari d’organització, Federico Bunyolo; Eric Campos i Jordi Serra, diputats central i autonòmic, respectivament i l’alcalde de Xàbia, José Chulvi, entre altres.

Enrique Moll va reconèixer que davant l’avanç de la data de les eleccions generals el col•lectiu pegolí va tenir com a primera reacció la desmotivació. Contraposava aquesta situació amb l’altre gran partit estatal afirmant que “ells tenen un motiu pel que lliuten per a guanyar les eleccions i és que no guanyem nosaltres”. Assegurava Moll que “no volen ni la milloria del poble, ni la milloria de la nació, ni la milloria de l’economia, ni la milloria de res. Ells sols tenen un objectiu i és que no manem nosaltres”.

El secretari local dels socialistes pegolins, després d’acudir a l’assemblea informativa organitzada pel Comitè d’Empresa de l’Hospital de Dénia i la Junta de Personal del departament sanitari de la Marina Alta i conèixer detalladament les polítiques de retall de Marina Salut, reconeixia que va reaccionar i va trobar un motiu per a anar el diumenge 20 de novembre a votar. En aqueixa assemblea, comentava Enrique Moll que “la gent estava molt indignada en el sistema de sanitat que està implantant el PP en la Comunitat Valenciana i eixe és un bon motiu per a votar socialistes la setmana que ve”. Un altre motiu que va donar Moll va estar que “a l’Institut de Pego, des de principi d’any, li falten dos professors”. Concloïa el socialista que “si mireu dins de vosaltres trobareu algun motiu pel qual no heu de deixar d’anar a votar diumenge i pel qual no heu de deixar de votar socialista el dia 20”.

Al seu torn, Leire Pajín, nº1 al Congrés per la província d’Alacant del PSOE, va començar el seu discurs elogiant les Cases del Poble com la de Pego “que van ser construïdes sempre per treballadors per als treballadors”. Aquest inici li servia per introduir que “els socialistes hem utilitzat els nostres espais com utilitzem les nostres cases, per a obrir-li la porta als homes i les dones que més ho necessiten”. Leire Pajín, va parlar també com a el que és, Ministra d’Igualtat assegurant que, aquesta, és una de les senyes més clares d’identitat dels socialistes. Recordava Pajín els avanços en matèria d’igualtat “ho fèrem en els 80 quan el govern de Felipe González va posar en marxa el primer institut de la dona […] I ho hem fet d’una forma molt més contundent amb un president com José Luis Rodríguez Zapatero que sabia que havíem de córrer per a igualar-nos a d’altres països europeus”. Entre aquestos avanços va tenir lloc destacat la Llei d’Eradicació de la Violència de Gènere.

Va assegurar Leire Pajín que “les lleis del President Zapatero, que hem fet els socialistes no només són lleis que garanteixen drets, sinó que són lleis que canvien d’arrel la forma de pensar i construeixen convivència”. Així mateix defensava que en època de bonança aprofitaren per crear noves prestacions “i construir nous fonaments a l’estat del Benestar” i posava com a exemples la creació de la Llei de Dependència; l’allargament de la baixa de paternitat; la cobertura als pares i mares amb fills i filles malalts; amb l’estatut de l’autònom o el nou model de TVE. Assegurava Pajín que tot això ho han fet, “encara que no ho parega i que siga difícil d’explicar, en els últims dos anys”.

Entrant en la crisi econòmica, la Ministra de Sanitat, posava a Itàlia d’exemple per a manifestar que davant la situació del país veí pot ser “entendrem un poc millor algunes mesures que el President Zapatero va haver de prendre fa un any i que ens garantitzen una economia forta i amb perspectives de futur”. Va parlar Pajín de “l’esforç col•lectiu a qui enteníem que tenien més seguretat, als servidors públics, als que havíem pujat el sou el sou en els últims anys perquè podíem fer-ho […] perquè enteníem que en eixe moment havíem de protegir, entre tots i totes, a les persones que havien perdut la feina”. Comparava aquestes i altres mesures amb els governs conservadors de Regne Unit i Portugal que han acomiadat funcionaris i han retallat serveis. No obstant, assegurava la Ministra de Sanitat, “no ho fèrem perquè els socialistes tenim molt clar que, especialment, en època de crisi no hem de retallar drets”.

Sobre el principal rival del PSOE a les urnes, el PP, la nº1 al Congrés per Alacant dels socialistes, Leire Pajín va evidenciar que no és un partit nou i, posant com a exemple les 15 de les 17 comunitats autònomes on governen, va assegurar que els populars van a retallar “el que més necessiten els ciutadans, la sanitat, l’educació i la llei de la dependència”. Pajín tornava a països on governen els conservadors per a dibuixar que “la situació allí és molt pitjor que la d’Espanya”. Recomanava que els socialistes han d’explicar a la gent que no han de confiar “amb els polítics que no van estar a l’altura en els moments difícils” és per això que manifestava Leire Pajín que “no mereix governar qui en els moments més durs d’este país va mirar cap a un altre costat i va votar en contra d’unes mesures que hui ens han salvat del rescat”.

Cap al final del seu discurs, Leire Pajín va declarar que una de les seues conviccions és que “este partit, quan creu en ell mateix i creu en el seu país, sempre aconsegueix el seu objectiu i jo estic veient, en els últims dies especialment, com este partit comença a agafar confiança, es mobilitza, s’ompli de raons i de força”. Va acabar l’acte amb una picadeta a la Casa del Poble de Pego.
658 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!