Pego aplicarà una moratòria, fins a 2014, en el conveni entre l’urbanitzadora de Penya Roja i l’Ajuntament de Pego

El regidor d’Hisenda ho justifica perquè “no s’està donant cap increment de població i la situació econòmica no ens permet tampoc desprendre’ns d’una quantitat de diners” que l’ajuntament sí que va invertir durant 2008, 2009 i 2010. El punt s’aprovava amb 9 vots a favor, els de l’equip de govern (CdP i PSPV) i els dos del Bloc-Compromís i 5 en contra del PP.
Un dels punts tensos del plenari va estar el plantejament d’una moratòria de l’aplicació de l’apartat cinqué de l’acord plenari de 8 de juliol de 2008 en relació amb el conveni firmat en el seu dia entre l’urbanitzadora Penya Roja i l’Ajuntament de Pego.

Aqueix 8 de juliol de 2008 la corporació municipal va celebrar un plenari extraordinari en què es va aprovar definitivament, per majoria absoluta, amb els vots a favor de l’equip de govern (CdP, PSPV i BNV) i els vots en contra de l’oposició (PP), el pressupost de 2008 que incloïa la utilització dels diners que va aportar la Urbanitzadora de Penya Roja en Pego S.L. per a ampliar infrastructures quan s’incrementés la població de Pego amb la seua macrourbanització, per a pagar factures de legislatures anteriors i despesa corrent, com a alternativa a demanar crèdits a entitats financeres. Aquest pas el justificà l’equip de govern argumentant que la previsió de desenvolupament de la mencionada urbanització no es veia viable abans de 10 anys, pels efectes de la crisi econòmica centrada majorment en la construcció. L’Ajuntament es comprometia, en aquell moment, a tornar eixos diners al llarg de deu anys, a raó del 10% dels diners emprats, destinant-los a les inversions que calga, derivades de l’augment de població, al posar-se en marxa Bella Rotja”.

El PP va emprendre accions legals contra l’equip de govern interposant una querella criminal que va ser desestimada per la justícia.

Aquell polèmic conveni, per tant, tornava al plenari ordinari de l’Ajuntament de Pego tres anys i escaig després, en aquest cas amb el plantejament, des de la regidoria d’Hisenda, una moratòria fins el 2014 en l’aplicació de dit conveni. Carmelo Ortolà ho justificava explicant que “actualment, el continuar contemplant esta despesa vinculada als pressupostos dels diferents anys, quan, realment la finalitat és l’increment de població, que no existeix, i la situació econòmica no ens permet tampoc, desprendre’ns d’unes quantitats de diners de les que sí que ens hem després durant 2009 i 2010, a part d’una quantitat que es va aportar en 2008”. Davant aquesta situació, “la proposta és fer una moratòria de tres anys, fins el 2014, sense aportar cap quantitat mentres tot açò estiga parat”.

El Bloc de Pego Coalició Compromís recolzava la proposta “perquè volem donar viabilitat econòmica a la corporació municipal”, manifestava la portaveu del grup, Conxa del Ruste qui, no obstant, indicava que “açò és fer una miqueta més gran la bola”. Apuntava que la moratòria “no pot anar més enllà”, ja que, assenyalava la valencianista “no podem embargar el futur fent moratòries i préstecs d’este tipus un darrere l’altre”. Llançava del Ruste la idea que s’ha d’anar “en compte de fer els retalls que calga fer, per a no tindre, després d’este pas d’anys d’IBI baixet i ingressos baixets; uns anys després pitjors encara perquè haguem de pagar el deute que estem creant ara”.

El portaveu socialista, Enrique Moll, volia deixar clar que “no estem cap préstec ni estem endeutament a l’ajuntament, simplement estem posant diners d’una partida a una altra partida” i insistia “que no estem creant cap despesa més a l’ajuntament”.

En el seu torn, la portaveu popular va recordar que “ja vam manifestar la nostra postura quan es van desviar, una quantitat de diners que, anava destinada a inversió, a despesa corrent”, el que significava, segons els populars que “ja era una forma de pagar determinades coses que no havia hagut una previsió sobre elles i per això ho vam tirar al jutjat”, explicava Maite Ferrándiz. La nova proposta de moratòria, era interpretada pel PP com “una forma més d’allargar angoixes perquè al cap i a la fi, això de què no es crea cap despesa més, estàs creant-li una despesa d’ací a tres anys per no ‘apexugar-lo’ ara”, denunciava Ferrándiz.

Asseverava l’alcalde i regidor d’Hisenda que “la responsabilitat està assumida des del primer dia” i explicava que la moratòria seria com “renegociar un préstec, però sense interessos”.

El punt era aprovat amb 9 vots a favor, els de l’equip de govern (CdP i PSPV) i dos del Bloc-Compromís, i amb 5 vots en contra del PP.
700 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!