Denúncia davant del Seprona per les extraccions d’àrids en el Girona

L’Associació de Veïns l’Almadrava dels Poblets, junt amb la Plataforma Ciutadana Riu Girona i l’Associació d’afectats de les platges nord de Dénia presentaren el matí de dijous, davant del Servici de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil d’El Verger, sengles denúncies per les extraccions massives d’àrids que s’estan duent a terme en la conca baixa del riu Girona, a l’altura de Beniarbeig i que suposadament tenen com a destinació les platges de Xàbia.
Les distintes associacions en defensa per les platges del litoral nord de la Marina Alta, Associació de Veïns l’Almadrava dels Poblets, la Plataforma Ciutadana Riu Girona i l’Associació d’afectat de les platges nord de Dénia presentaren, dijous de matí, un escrit davant el SEPRONA d’El Verger denunciant que “en el llit del riu Girona”, entre Beniarbeig i Sanet, “persones desconegudes estan duent a terme extraccions massives de cudols i altres àrids des de fa més de huit dies”.

Els redactors detallen, en aquest escrit, que “Estos àrids són transportats per una quantitat superior a deu camions banyera, a la platja de Xàbia denominada Muntanyar (desembocadura del riu Gorgos)”.

Davant aquests treballs d’extracció i transport les diferents associacions signants de l’escrit defensen que “estes graves no han de ser traslladades a una unitat sedimentària diferent de la del riu Girona”. A més, opinen que “el seu destí natural són les platges de Dénia i en concret, la platja de l’Almadrava, en la desembocadura del riu Girona.” Per a recolzar aquesta opinió aporten “Diverses Lleis –desenvolupades en el seu blog- que prohibixen l’extracció d’àrids d’unitats sedimentàries deficitàries com són estes”.

Per tot això, les diverses associacions en la seua denúncia davant el SEPRONA demanen “la intervenció del Servici de Protecció de la Naturalesa perquè procedisca a la immediata paralització d’esta actuació, ambientalment tan indesitjable”. Així mateix, també demanen “la total reposició d’estos sediments al seu lloc d’origen o, si no n’hi ha, a la desembocadura del riu Girona, el seu destí natural”.

749 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!