Elvira Cambrils protagonitza l’inici de la temporada d’Art i Café al Museu d’Art Contempari de Pego

L’objectiu d’esta iniciativa, nascuda al si de la regidoria de Cultura, és convertir el Museu en un espai de trobada per donar a conéixer dones pegolines que han aportat de manera positiva a Pego des dels diferents àmbits socials i culturals. L’escriptora pegolina, durant la sessió va expressar la complexitat del procés creatiu.
_____________________

Des de fa 4 anys la Casa de Cutlura, més concretament el Museu d’Art Contemporani, és testimoni de les sessions d’Art i Café que organitza la regidoria de Cultura. Este nou curs es va iniciar divendres passat. Recordava Laura Castellà, exregidora de l’àrea que va poder presentar l’acte, que l’objectiu és descobrir dones de Pego que han contribuït a crear poble.

La tècnica i conductora de l’acte, Mari Server, ha indicat que amb estes sessions es pretén acostar la vida creativa de l’artista i conéixer els reptes als que s’han hagut d’enfrontar al llarg del camí.

A Elvira Cambrils els contes de la seua àvia Elvira la fascinaven. Explicava que per a ella donaven color a la vida un poc gris en la que vivien. I ho compartia perquè assegura que quan comences a escriure ho fas perquè t’abellix contar històries i creu que això, a ella, li ha agradat des de xiqueta.

Tot i que es va decidir a escriure ja adulta, porta 20 anys plasmant aquelles històries que vol que es coneguen. Des que va començar fins ara ha notat una gran evolució.


El que no canvia és el gaudi que sent al poder viure altres vides i notar com la pròpia se li multiplica. I la seua formació filosòfica li ha donat les eines per posar-se en la pell de l’altre i poder analitzar les coses des de diferents perspectives.

L’escriptura té molt d’artesanal, ha assegurat Cambrils que insistix en el fet que “el text l’has de polir molt”. Necessita d’un constant “fer i desfer”. Per això necessita passar-se moltes hores escrivint perquè està davant un acte de produir i perfeccionar. De fet, assegura l’escriptora pegolina que l’objectiu últim és que la novel·la esdevinga obra d’art. I, per arribar ahí s’ha de trobar el to adequat de la veu narrativa, el llenguatge ha de ser ric i variat, per a no repetir-se i cada frase, cada fragment i capítol, l’obra en la seua globalitat han de tindre musicalitat. Per a Elvira Cambrils, per a ser una bona obra ha de sonar bé.

Cambrils va començar la partitura de la seua pròxima novel·la el passat 16 de gener. Ja sap com acabarà, però encara li queden moltes versions que escriure fins arribar arrodonir la història. Així que haurem d’esperar.

73 Visites
Hola!!