Més d’un centenar d’escolars de sisé de primària viuen una immersió en la cultura japonesa

Ho han fet gràcies a un projecte intercultural que forma part d’un programa de voluntariat juvenil de l’ONG DeAmicitia anomenat Big Japan. A través d’esta iniciativa la setmana passada van visitar Pego un grup internacional d’estudiants que, mitjançant tallers i jocs, han acostat la cultura nipona a l’estudiantat pegolí.
_________________

La setmana passada un grup d’una vintena de joves voluntaris i voluntàries arribats de diferents països europeus i també del Japó, van acostar als escolars pegolins de 6é de primària la cultura nipona. Més d’un centenar de xiquets i xiquetes a partir de 12 anys dels col·legis Ambra, Carolina Sala, Rosalia Bondia i Sant Antoni, hi van poder gaudir d’este projecte d’intercanvi, gràcies a un programa de voluntariat desenvolupat per l’àrea de juventut de l’Ajuntament de Pego en col·laboració amb l’ONG DeAmicitia, adscrita al programa Erasmus+ i Infojove Pego. 

El grup de voluntariat internacional, format per joves del Japó però també d’Itàlia, Turquia, Alemanya i França, va visitar els quatre centres i també l’IES Enric Valor i allí van realitzar diferents accions formatives i lúdiques introduint l’alumnat pegolí en el món del dibuix ànime, és a dir, els dibuixos animats d’origen japonés, habitualment relacionats amb el manga o els videojocs, a través d’un taller de tècniques d’este tipus d’animació tan característica de dibuixos com, per exemple Bola de Drac. 


També els han descobert els amulets japonesos, la seua simbologia i significats. Després han posat en pràctica allò aprés i han creat els seus propis amulets en forma de polsera amb el conegut Maneki-Neko, és a dir, el popular gat que saluda, símbol de la bona fortuna i de prosperitat en la cultura nipona. Així mateix, el grup de joves universitaris els han mostrat la manera de crear origamis, figures d’animals realitzades amb paper de colors.

Però realment, el que més ha entusiasmat els xiquets i xiquetes de Pego ha estat el ball típic japonés interpretat pel grup de voluntariat al ritme del “Soran Bushi” amb una coreografía que els joves pegolins han intentant reproduir. Els voluntaris i les voluntàries, tot i la dificultat idiomàtica han pot notar l’amor que se’ls transmetia amb l’acceptació de les activitats proposades, com explicava Marina, una altra de les caps del grup arribada de les Illes Balears.

Alhora, d’ací han aprés jocs que van des del sambori a la corda. El voluntariat internacional, estudiants majoritàriament del camp de les ciències socials i l’àmbit educatiu, han valorat molt positivament l’oportunitat de conéixer de prop els centres educatius i com treball Infojove, com traslladava la italiana Anna.



128 Visites
Hola!!