La Xarxa Esportiva de la MACMA pretén iniciar una transformació de les escoles esportives de la Marina Alta
La Xarxa Esportiva de la MACMA pretén iniciar una transformació de les escoles esportives de la Marina Alta
Una de les iniciatives per aconseguir-ho és la jornada ‘Avançar en igualtat de gènere dins l’esport municipal’ que té lloc este divendres a Jesuús Pobre. Està dirigida a professionals, però també està oberta a la resta de la ciutadania interessada en la matèria.
______________
En els últims anys, la promoció de la igualtat de gènere ha esdevingut una prioritat en molts àmbits de la societat, àmbits entre els quals també s’inclou l’esport. Tot i els avanços aconseguits fins ara, les dones encara es troben amb nombroses barreres per a la seua plena participació en les activitats esportives, tant a escala amateur com professional. Per a intentar revertir esta realitat una de les claus està en les escoles esportives, atés que juguen un paper fonamental en la formació de la població jove i la promoció de valors com el treball en equip, la disciplina i la salut. Per això la Xarxa Esportiva de la MACMA ha organitzat esta jornada formativa sobre igualtat en l’esport ‘Avançar en igualtat de gènere dins l’esport municipal’, com ha indica Rodrigo Cano, tècnic de la Xarxa.
La jornada, que pretén iniciar una transformació de les escoles esportives de la Marina Alta en espais més igualitaris i inclusius, on les persones, independentment del seu gènere, puguen desenvolupar el seu potencial esportiu en condicions d’igualtat, té lloc este divendres, 27 de setembre, a les 5 de la vesprada a l’Ajuntament de Jesús Pobre.
Hi ha previstes dos conferències que explica el tècnic de la Xarxa Esportiva. La primera és “Les desigualtats de gènere en l’esport” la impartirà Kety Balibrea Melero, Doctora en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i Directora de l’Observatori de l’Esport de la Comunitat Valenciana de la Universitat Politècnica de València. La segona es titula “I nosaltres, què podem fer?” i correrà a càrrec de Sandra Molines Borràs, Doctora en Psicologia per la Universitat de València i especialista en escoles coeducadores.
Per poder assistir a la jornada és necessària inscripció prèvia. Es pot fer accedint a l’ enllaç: https://forms.gle/9zwdnEQxoti9NcHq8