Es presenta a Pego ‘Trinquets Trencats’ dins la primera Setmana de la Pilota

En l’obra, el seu autor Sergi Durbà ret homenatge a uns espais de trobada d’una part important de la societat local que s’han deixat perdre amb el temps. S’aproxima a una quinzena d’ells, els que li han obert les portes i encara respiren manera feble, perquè no caiguen en l’oblit, segons ell mateix explica.

La primera Setmana de la pilota valenciana que està en marxa a Pego des de dilluns, després d’inaugurar un punt d’informació i l’exposició que recopila fotografies i objectes relacionats amb la pilota al resguard de l’Arxiu Municipal i del Museu del Genovés, hui a les 19.30h, a la biblioteca Carmen Alemany Bay té lloc la presentació del llibre ‘Trinquets Trencats’ del saguntí Sergi Durbà.

El títol, ‘Trinquets Trencats’, ens dona pistes de per on discorrerà la història que explica Sergi Durbà. I és que una de les seues passions és la pilota i, no és d’estranyar que li preocupa l’abandó de molts trinquets. Els definix com els «grans oblidats dels nostres pobles», com a «joies arquitectòniques caigudes en desgràcia que, per estranyes i capricioses conjectures de la uniformitat, han arribat a aquest present ferides i amb escasses possibilitats de reverdir els temps gloriosos d’escales plenes i ben acolorides d’aficionats».

Este llibre és, per tant, un homenatge a eixos espais de trobada que acumulen tantes i tantes històries. L’obra ‘Trinquets Trencats’ s’aproxima a una quinzena d’ells per a reivindicar la «vida digna» i representativa «de l’autenticitat». Al llarg de les seues pàgines Sergi Durbà recull una sèrie de vivències, anècdotes i històries que «no només tracten de joc de pilota, sinó que van molt més enllà i retraten la decadència que ha patit el joc de pilota i el món dels trinquets, en particular» Però hi ha més, perquè també inclou l’obra «el declivi de la identitat valenciana més profunda que estava instal·lada en el cor dels pobles i que ara per ara ha patit un retrocés com a producte de la globalització, el progrés i el desarrelament i la manca d’identitat col·lectiva».

Recordem que abans de la presentació, de 17 a 19h., al carrer Pere Sala hi haurà partida de pilota infantil i demà dissabte, a les 10.30 del matí, la partida la jugaran els pilotaris del Club de pilota valenciana de Pego i Les Valls.

93 Visites
Hola!!