La Vall de Gallinera projecta una nova escola sostenible i respectuosa amb la infància i l’entorn

Les obres del futur centre educatiu s’espera comencen al llarg de 2025 i finalitzen el 2027. La redacció d’execució del projecte ha entrat en la fase final. Paral·lelament, s’ha obert una enquesta ciutadana per a l’Estudi d’Integració Paisatgística de l’Escola en el seu entorn.
_________________

La Vall de Gallinera està enllestint la fase de redacció per a la futura escola del municipi. El projecte d’execució del nou centre escolar ‘Joanot Martorell’ s’emmarca dins el Pla Edificant i té com a objectiu renovar les instal·lacions, atés que l’escola actual és encara de les del model arquitectònic antic. Però també té un altre objectiu, el d’aconseguir atraure i fixar famílies joves en els 8 nuclis urbans amb que compta la Vall de Gallinera, per això es projecta una escola que responga tant a les necessitats actuals com a les futures per a les xiquetes i els xiquets, com ha explicat la regidora d’Urbanisme i hàbitat, Diana Femenia.

Per a aconseguir-ho, s’ha posat molt l’accent en el disseny. Es vol que el nou ‘Joanot Martorell’ compte amb les comoditats i l’espai suficient per a continuar creixent i arrelant un projecte educatiu rural. Per això «s’ha posat molt d’èmfasi en què el projecte es caracteritze per ser sostenible», ha avançat Femenia. Per això comptarà amb «materials bioconstructius que siguen més saludables per a l’usuari», perquè siga «més respectuós i estiga millor adaptat a la infantesa i a l’entorn rural», ha detallat.

De fet, el disseny intentarà mantindre com a part del centre un mur de pedra seca que hi ha a la parcel·la assignada per a la construcció, per lligar l’edifici a la història rural de la Vall. També s’intentarà el mateix amb el bancal d’oliveres que hi forma part de la superfície triada per a ubicar la futura escola. Des de l’equip d’arquitectura s’ha informat que es busca la reubicació d’estos arbres en la mateixa parcel·la, alhora que es mantindrà la centralitat de l’exemplar més vell, el que ajudarà a l’alineació arquitectònica de l’espai amb la Foradà.

Perquè siga fidel a eixos principis, l’Ajuntament de la Vall de Gallinera ha llançat una enquesta al web municipal per a l’Estudi d’Integració Paisatgística per donar veu a la ciutadania a l’hora de respectar l’entorn i trobar les millors solucions.

La setmana passada es va produir una reunió amb l’equip d’arquitectura, responsables municipals i veïnat per a conèixer cap a on s’encamina la redacció del projecte de l’escola i poder així acostar dubtes i observacions. A més, eixe dia es van visitar els terrenys de l’emplaçament per fer-se una idea més fidel de com serà el futur centre educatiu

Si es compleixen els càlculs estimats i les adjudicacions es porten a terme en temps i forma, s’espera que les obres estiguen finalitzades al començament del 2027.

112 Visites
Hola!!