La internacionalització i la innovació de PLYMAG, reconegudes

La Cambra de Comerç d’Alacant ha atorgat a l’empresa de Pego un accèssit del prestigiós Premi PIME de l’any a la Internacionalització. Mesos abans, el diari Levante-EMV li concedia el Premi Agricultura a empresa Emergent valorant el lideratge de la companyia en el desenvolupament de solucions responsables amb el medi ambient a base d’algues. Carlos Feliu, conseller delegat de PLYMAG, expressava que este tipus de guardons permet visibilitzar la faena que realitzen.
______________

La pegolina PLYMAG és líder a Espanya en producció pròpia d’extractes naturals d’algues per a l’agricultura moderna. De fet, compta amb una planta pròpia d’extracció d’estes espècies i amb un laboratori especialitzat per a fabricar bioestimulants i productes biològics d’alta qualitat. La relació amb les algues ve de lluny, es remunta al 1981, quan el fundador de l’empresa ja es va fixar en el seus efectes beneficiosos i va començar a treballar-los, com ha explicat Carlos Feliu, conseller delegat de PLYMAG, a Ràdio Pego.

L’aposta per la qualitat dels seus productes és una de les màximes de l’empresa per això estos compten amb un important component d’investigació i d’innovació. De fet, actualment estan treballant conjuntament amb el Consell Superior d’Investigacions Científiques, el CSIC, per descobrir per quins mecanismes les algues aconseguixen ser tan resistents, segons ha desvelat Feliu.

Esta aposta ha permés que PLYMAG, en els seus més de 45 anys de vida, haja incrementat la presència al mercat exterior. I és que, una vegada esta empresa de tradició familiar es va consolidar en el comerç interior, per allà pel 1991, va començar a exportar i a ampliar horitzons de manera gradual. Des de 2002 fins ara PLYMAG ha aconseguit passar d’una a cinc empreses i compta amb més de 60 treballadors i treballadores. A l’empresa de Pego, se’n sumen una a Xile, una a Colòmbia, una altra a Perú i, finalment, una a Portugal.

L’expansió empresarial també ha suposat una evolució ascendent de les exportacions de PLYMAG. Des de 2002 fins a 2012 va passar del 9% al 42% del total de la facturació. Una tendència que no ha deixat d’incrementar-se. De fet, fa tres anys la facturació estatal era del 60% i de l’exterior del 40% i enguany s’han igualtat. L’objectiu ara és que guanye pes la facturació internacional, segons ha explicat Carlos Feliu.

Esta consolidació exportadora s’ha traduït enguany en un accèssit del prestigiós Premi PIME de l’any a la Internacionalització concedit per la Cambra de Comerç d’Alacant. Un procés d’internacionalització que no s’atura perquè entre els plans de futur de la companyia està implantar-se a més països per a introduir-se, per exemple, al mercat asiàtic.

En breu podran escoltar l’entrevista sencera amb Carlos Feliu, conseller delegat de PLYMAG, al web de Ràdio Pego.

175 Visites
Hola!!