Del 19 al 27 d’octubre tindran lloc a Pego les XV jornades gastronòmiques de l’arròs bomba i bombó

En esta nova edició hi participen 14 restaurants, 2 més que en l’edició anterior, i oferiran una àmplia varietat de plats que ressaltaran les característiques d’uns dels elements bàsics de la cuina pegolina. Els preus no seran uniformes, però en els tríptics informatius es podran consultar el llistat de bars i restaurants que hi participen, els arrossos que oferixen i els seus preus. El que no canvia és la crida a reservar perquè tot isca millor. El regidor de Creama i Promoció Econòmica, Raül Tamarit, també recomanava gaudir del moment de menjar.

______________________

La tardor és sinònims de plats de cullera i del 19 al 27 d’octubre Pego viurà les XV jornades gastronòmiques de l’arròs bomba i bombó. Una cita que podem dir que s’ha convertit en imprescindible al municipi. En esta ocasió hi participen 14 bars i restaurants, són 2 més que en l’edició anterior, el que indica la bona resposta del públic a esta proposta gastronòmica.

Una aposta de l’Ajuntament de Pego que també compta amb el finançament de la conselleria d’Agricultura per dinamitzar l’activitat econòmica del poble i promocionar els productes alimentaris autòctons, com és l’arròs que es cultiva al parc natural de la Marjal Pego-Oliva.

El regidor de Creama i Promoció Econòmica, Raül Tamarit, hi ha destacat justament això, que «este esdeveniment és una nova oportunitat per a celebrar la nostra rica tradició culinària i per a promocionar els productes locals que ens fan únics». I ha recordat que les varietats d’arròs que es cultiven a la marjal, el bomba i el bombó, que són els que s’utilitzaran durant les jornades, es caracteritzen per tindre «una textura i un sabor excepcionals». I ha afirmat que volen que els comensals «puguen gaudir d’una experiència gastronòmica inoblidable» tastant els plats elaborats «amb ingredients frescos i de proximitat».

L’Agent de Desenvolupament Local de Creama Pego, Alicia Carbonell, ha recordat que entre el variat ventall de plats per triar es barreja la tradició i la modernitat, el que enriquix la proposta per arribar a un major nombre de gent.

 

Com en les anteriors edicions, s’ha recordat que és important reservar perquè tot funcione a la perfecció. A més, Tamarit, ha recomanat acudir a la cita amb calma, per a poder gaudir dels sabors de cada entrant, cada plat principal i cada postre.

Les jornades gastronòmiques, que ocuparan dos caps de setmana, arriben a la seua quinzena edició i els restauradors presentes en la roda de premsa en nom dels 14 participants, Rafel de Rafel Restaurant, Marcos del Moss de Pego, Pascu Vicens gerent de Tot Cuina i Salvador Llambies, cap de cuina de L’Om Resturant han fet balanç i han assegurat que és d’agrair que l’Ajuntament de Pego i Creama tinguen interés en promoure la restauració perquè, a la fi, que funcionen els negocis del poble bé per al conjunt de societat pegolina. A més, feien un «balanç molt positiu perquè cada any hi ha més gent que s’assabenta». També han destacat que «la gent de Pego cada volta participa més», al que s’afegix que «cada volta ve més gent de fora». De fet, han constatat que durant el període de les jornades gastronòmiques de l’arròs tenen «més moviment que una setmana normal».

Els 14 establiments participants són: Aranbea, Casino, Ca Briones, Chacarita, El Moss, Bar Daniel, Llit i Taula, L’Om, La Placeta, Rafel, Sabors de la Terreta, Zorrilla, El baret de Ximo i Xarito i Tot Cuina.

396 Visites
Hola!!