Pego estarà present en la tercera Trobada de corresponsals juvenils de la Marina Alta i Baixa

Se celebra este cap de setmana a Teulada-Moraira i està previst que hi acudisquen un centenar de joves i tènics municipals per analitzar els serveis i recursos en matèria de salut mental que tenen al seu abast, així com posar en comú les demandes i allò que es necessita per cobrir-les. Un espai on debatre en fòrums i aprendre amb activitats diverses, com apunta Jordi, qui s’estrena com a corresponsal jove de Pego.
______________

‘Joves actius, ments saludables’ és el lema triat enguany per a la tercera edició de la trobada de corresponsals juvenils de la Marina Alta i Baixa que té lloc este cap de setmana a Teulada-Moraira. Allí es donaran cita al voltant d’un centenar, acompanyats dels tècnics i tècniques municipals de joventut per a abordar un tema de vital importància com és la salut mental.

L’eix central del Fòrum Jove, que per primera vegada s’inclou dins la programació de les jornades de convivència i experiències compartides, serà l’anàlisi dels serveis i els recursos que l’administració valenciana posa al seu abast en matèria de salut mental. A més, posaran sobre la taula les seues demandes i identificaran els serveis específics amb que compten per a poder cobrir-les.

La salut mental, una temàtica que Jordi, que debuta com a corresponsal jove en representació de Pego, considera important que s’aborde.

El centenar de joves que es reuniran este cap de setmana tenen entre 13 i 18 anys i pertanyen als grups d’informadors clau de cada poble, adscrits al programa de corresponsals juvenils de l’Institut Valencià de la Joventut. Una trobada enriquidora, com apunta Julia, que enguany repetix per segon any com a corresponsal de Pego, perquè permet conéixer molta gent amb les mateixes inquietuds.

Durant dos dies participaran en diferents accions formatives, dinàmiques encaminades a reflexionar al voltant dels múltiples factors que intervenen en el seu equilibri emocional i la seua salut mental. Per això s’ha triat com a dinàmica especial un Taller de Respiració Conscient que té com a objectiu fomentar una major consciència sobre la importància de mantenir una postura i una respiració funcional, òptima i adequada en cada moment de la vida del jove. No obstant, entre el jovent la gimcana és la dinàmica que més impacta.

100 Visites
Hola!!