La biblioteca Carmen Alemany Bay acull el recital ‘Una vall en vers 2.0’ que homenatja Maria Ibars

Una de les activitats per celebrar el primer aniversari del nou espai que cura dels llibres. L’espectacle donarà a conèixer part de l’obra de l’escriptora de l’any de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, molt vinculada a Dénia, Maria Ibars.
_________________

Els versos són fil conductor de les activitats organitzades per la regidoria de Cultura per a celebrar el primer aniversari de la nova biblioteca Carmen Alemany Bay. Els de Vicent Andrés Estellés van iniciar-ne el camí, que va continuar Miguel Hernández, que ara passa el testimoni a Maria Ibars. Esta vesprada a les 20h., ‘Una vall en vers 2.0’, farà confluir la recitació dels versos de Maria Ibars per veus literàries tan arrelades a Pego com Elvira Cambrils, Tomàs Llopis, Isabel Garcia Canet i Joan Femenia, o a la Safor amb la jove Júlia Esteve i el veterà Josep Piera.

També estarà present la música amb Jaume Ginestar que fa uns anys enrere va musicar alguns dels poemes de Maria Ibars. Els va recollir en l’àlbum ‘Poemes de Penyamar’, agafant el títol d’un dels poemaris més coneguts de l’autora. 

Una confluència que permetrà conéixer millor l’escriptora de l’any de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua que hi destaca d’Ibars que té una obra «que va haver d’afrontar importants dificultats de divulgació i de valoració crítica, però que, per la seua vàlua immanent i per la contribució al conreu literari en valencià durant el franquisme, resulta ben extraordinària». 

79 Visites
Hola!!