La finalització del contracte de l’ambulància d’Acció Urgent situa el servei d’emergències fregant la ‘parada cardíaca’

El contracte del vehicle d’emergències finalitza el 13 de desembre i la dificultat es presenta perquè l’ambulància actual ha complit els 10 anys i no pot continuar donant eixe servei. Acció Urgent ha comprovat que el nou contracte, amb la mateixa empresa o amb una altra, suposarà un cost molt superior a l’actual. Una diferència de preu que fa inviable per a Acció Urgent assumir el cost, segons ha explicat este matí, la presidenta d’Acció Urgent, als integrants de la corporació municipal. Per abordar la situació, divendres 11 d’octubre, tenen una reunió amb l’enginyer municipal.
_______________________

Aprofitant que hui hi hagut sessió plenària extraordinària i urgent a l’Ajuntament de Pego i estava tota la corporació municipal present, l’alcalde va citar els representants d’Acció Urgent perquè acudiren al ple a explicar en quina situació es troben. Així els regidors i les regidores han tingut la informació de primera mà. Una de les coses que ha aclarit la presidenta de l’entitat és que són una associació sense ànim de lucre, com ho puga ser Creu Roja que també es presenta a concursos per a prestar serveis de socorrisme o d’emergències. Mencía Canales.

D’altra banda, la presidenta d’Acció Urgent, Mencía Canales, ha explicat que l’associació es troba, actualment, en certa manera en la corda fluixa. La raó és perquè el pròxim 13 de desembre venç el contracte amb l’ambulància que tenen llogada actualment. Un lloguer que, com fins ara no poden renovar perquè l’ambulància ha arribat a la fi de la seua vida útil.

Canales ha detallat que les ambulàncies tenen data de caducitat, ja que «quan complixen 10 anys passen a ser furgonetes» i és el que li passarà el 13 de desembre al vehicle que han estat utilitzant fins ara.

Siga com siga, el nou contracte amb l’empresa actual o amb una altra empresa suposa un important increment de preu, «al voltant d’uns 2.500 euros més al mes», segons ha detallat la presidenta d’Acció Urgent. També han contemplat la possibilitat de comprar-ne una, però «costen un mínim de 50.000 euros», segons ha exposat el sanitari Pedro Barranco. Quanties que Acció Urgent no pot assumir.

Per això van demanar a l’Ajuntament de Pego un increment en la dotació pressupostària destinada a Acció Urgent. Per abordar eixa petició i analitzar les necessitats traslladades al consistori i quines possibilitats hi ha de materialitzar-les, divendres que ve, 11 d’octubre, tenen una cita amb l’enginyer municipal.

Després d’explicar la situació directament a la corporació municipal, Acció Urgent ha fet públic un comunicat per fer extensible eixa explicació a la ciutadania en general.

157 Visites
Hola!!