Sergi Miralles i Mila Luengo guardonats amb el premi honorífic de Cortocomenius

L’organització d’este festival de curtmetratges que enguany arriba a la seua XVIII edició, hi destaquen del director i la productora de cinema que la seua òpera prima, ‘L’àvia i el foraster’, s’ha convertit en la pel·lícula en valencià més vista dels darrers 20 anys.
_____________________

El festival de curtmetratges Associació Cultural Juan Comenius ha decidit enguany guardonar amb el premi honorífic de la XVIII edició de Cortocomenius, que s’està desenvolupa esta setmana, els cineastes Sergi Miralles i Mila Luengo, «per la seua trajectòria professional i la seua vinculació al nostre festival», hi destaquen. Un reconeixement que, el director pegolí i la productora argentina, reben amb estima, alhora que els posa davant l’espill del temps i la trajectòria professional perquè, tot i que acaben de debutar en el format de llargmetratge amb ‘L’àvia i el foraster’, el cert és que tots dos acumulen un grapat de curtmetratges.

Han produït ‘Tagomago’, que va rebre el premi a Millor curt en valencià a Cortomenius, ‘Un domingo cualquiera’, segon millor curmetratge a Cortocomenius, ‘Confeti’, nominat al premi Berlanga 2020, ‘Hàbitat’ dirigit per Elena Escura, guanyador del premi Berlang 2023 i, el 2025 s’estrenarà ‘Còlera’, dirigit per José Luis Lázaro. Però, a més, com recordava el director pegolí, Sergi Miralles, el seu curt ‘Hidròlisi’ va ser guanyador en l’edició de 2013 de Cortocomenius.

Des de l’organització del festival ressalten que enguany el tàndem Miralles – Luengo, «han estrenat el seu primer llargmetratge, ‘L’àvia i el foraster’, que va rebre els premis a Millor Pel·lícula, Millor Actor, Millor Actriu i el de la crítica en el passat Festival d’Alacant» i recorden que «en les setmanes que porta en cartellera s’ha convertit en la pel·lícula en valencià més vista dels darrers vint anys».

144 Visites
Hola!!