Pego posa en valor el seu patrimoni religiós amb un nou fullet informatiu

En ell es donen a conéixer l’església de l’Assumpció, la capella de l’Ecce-Homo, el convent dels franciscans, l’església de la Sagrada Família i ermites del poble. “Es promou així el seu valor i conservació”, segons ha detallat el regidor de Turisme, Ricardo Sendra.

____________________

Pego posa en valor el seu patrimoni religiós amb un nou fullet que promociona tots els temples de culte de la localitat. El document conté una detallada descripció de l’església de l’Assumpció, la capella de l’Ecce-Homo, el convent dels franciscans i l’església de la Sagrada Família. També estan arreplegades les descripcions de les ermites de Sant Josep, Sant Miquel i Sant Antoni, així com les de Sant Joan, Sant Sebastià i fins i tot la ja desapareguda Sant Pere, que se situava en la partida de Favara. Destaca el regidor de Turisme, Ricardo Sendra que estos fullets servixen per a «visibilitzar el valor arquitectònic i artístic que hi contenen». Alhora, Sendra apunta que «poden servir de ferramenta educativa» i hi ressalta que poden «contribuir a enriquir l’experiència dels i les persones que els visiten i a mantindre viva la memòria d’un llegat cultural incalculable».

La primera edició, de 24 pàgines, pot llegir-se en valencià i castellà. A més, està previst que es traduïsca el document en anglés i francés. El fullet està cofinançat pel Patronat de Turisme Costa Blanca, que aporta el 90% i l’Ajuntament de Pego que aporta el 10% restant.

Des de Turisme es destaca que «la creació d’este fullet Pego aposta per la difusió i alhora per la preservació de la història i la importància cultural dels llocs sagrats». Destacava el regidor de Turisme que, en col·laboració a la regidoria de Patrimoni, que està mantenint converses amb el rector perquè el campanar es puga visitar, es completarà l’experiència que es proposa al fullet informatiu.

El fullet també reforça la ruta de les ermites, ja que amb la informació que s’hi aporta, qui decidisca fer-la de forma autònoma, disposa de major contingut sobre elles, segons assenyalava el regidor de Turisme.

Amb este fullet assegura Ricardo Sendra «s’amplia el ventall d’oferta turística del municipi i els visitants tenen la possibilitat de conéixer la nostra història, amb les rutes que oferim durant tot l’any; o també de fer esport, amb totes les rutes per l’entorn natural, Marjal o muntanyes; o amb bicicleta, amb la guia que publiquem fa poc menys d’un any amb totes les rutes que poden realitzar-se des del nostre municipi», remarca el regidor.

120 Visites
Hola!!