‘L’empresa com a agent de canvi’ és la proposta de la II jornada sobre responsabilitat social corporativa i sostenibilitat en empreses de la Marina Alta

Demà dijous a les 18.30 hores a la Casa de Cultura de Pego la regidoria de Foment Econòmic i Creama proposen aprofundir en les ferramentes necessàries per a millorar el medi laboral, afavorir la conciliació familiar de la plantilla i també com reduir l’impacte ambiental de les pimes. Per a fer-ho es comptarà amb tres empreses i persones emprenedores de Pego i la comarca que exposaran el seu treball en l’àmbit de la Responsabilitat Social Corporativa.
______________________

Les empreses, siguen grans o menudes, tenen un impacte sobre la comunitat en la qual operen. Proporcionen ocupació, utilitzen recursos mediambiental i institucionals i teixeixen llaços amb altres empreses de la localitat o la comarca. Són, en definitiva, un element més de l’ecosistema social al que aporten i del que es beneficien. No obstant, fa uns anys es va considerar que el seu paper podia anar més enllà si adoptaven un major compromís en la millora de la vida de la comunitat en què s’ubicaven, cosa que fan mitjançant la responsabilitat social corporativa.

Estes accions són un instrument per a aportar solucions, millores, ajudes i suports a la societat i al si de la pròpia empresa per a enfortir els vincles amb l’entorn. Amb la responsabilitat social corporativa les pime esdevenen en un actor que millora la vida dels seus treballadors i treballadores, de la clientela i de la societat en general.

Sobre esta base, amb la II jornada sobre responsabilitat social corporativa i sostenibilitat en empreses de la Marina Alta, la Regidoria de Foment Econòmic i el Creama volen seguir focalitzant en els negocis de la comarca que implement accions d’este tipus i afavorir així el canvi a escala empresarial i en les plantilles que hi formen part.

La cita és demà dijous, a les 18.30h., a la Casa de Cultura. Amb el títol ‘L’empresa com a agent de canvi’ Vigar, de Gata de Gorgos, explicarà com apliquen la responsabilitat social corporativa en el seu dia a dia i en matèria de sostenibilitat presentaran “Barriendo mares”, el projecte amb què fabriquen articles de neteja a partir de residus que arrepleguen els pescadors a la mar. Li seguirà, l’empresa pegolina dedicada a la construcció de palets, Faempal, que parlarà dels canvis que hi ha hagut en la gestió de la companyia en temes com la conciliació, la gestió de les deixalles o el relleu generacional en la gerència. Per últim, Diana Sendra, fundadora del Raconet de la Potingues, explicarà l’objectiu de l’esdeveniment “Bad Girls Night” en què es convida una dona de Pego, referent en el seu àmbit laboral, a parlar-ne en un ambient distés.

Durant la jornada l’Associació de comerciants i professionals de Pego presentarà la campanya de fidelització ‘Sempre al teu costat. Més prop, impossible’.

La jornada està oberta a tot el públic en general, però especialment a aquelles persones que tenen un negoci al municipi o a la comarca. Per assistir no cal inscripció prèvia.

75 Visites
Hola!!