El compositor pegolí Adrià Alzina guanya el premi del públic del VIII concurs de Composició per a Dolçaina i Piano Vila d’Ondara, per l’obra ‘Transcendint els temps del poble’

L’obra també va quedar finalista del certamen. Alzina no s’havia presentat mai a un concurs de composició tot i que ha compost almenys 17 obres. La partitura guanyadora està inspirada la cançó popular ‘Malena’, basada en fets reals de la història de Pego. Una història que transcorre més o menys entre finals del segle 19 i principis del 20, segons explica l’autor de ‘Transcendint els temps del poble’.
___________________

El compositor pegolí Adrià Alzina i Cendra va aconseguir convèncer el públic amb la peça presentada al VIII concurs de composició per a dolçaina i piano Vila d’Ondara, ‘Transcendint els temps del poble’. Ha sigut la primera vegada que Adrià Alzina es presentava a un certamen i va guanyar el premi del públic, concedit la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters i dotat amb 500 euros. Ell no ho tenia clar, però el pas el va donar gràcies als «ànims» de sa mare, que va ser «el motor impulsor», en paraules del propi compositor.

La composició consta de 5 moviments: Primer ‘Recordant la terreta’; segon, ‘passejant per la marjal’; tercer ‘passat fosc’; quart ‘caminant cap al present’; cinquè ‘temps de festa’ i, està inspirada en la cançó popular ‘Malena’ que conta una tràgica història basada en fets reals, com recordava el compositor, que alhora afirmava que successos com el de Malena s’haurien d’explicar als joves perquè «ens pot marcar de cara a un futur».

Adrià Alzina i Cendra es va aventurar en el camp de la composició per les recomanacions que va rebre d’alguns dels seus professors. Atés que és molt nerviós i això pot provoca certa dificultat a l’hora de fer directes, li van aconsellar dedicar-se a la composició perquè, en ser una activitat més solitària, no hi tindria cap contratemps. Un suggeriment que va explorar i, des d’aleshores ençà, ha compost 17 obres.


 

424 Visites
Hola!!