Arriba a les llibreries la reedició de ‘Tremendas’ de la periodista pegolina Majo Siscar

El llibre conté la recopilació de 10 cròniques de dones anònimes llatinoamericanes, de sis països distints, que desafien un món contat i dominat pels hòmens. Els 10 reportatges són fruit dels 8 anys que Majo Siscar va passar com a corresponsal a Amèrica Llatina. Esta nova edició ha sigut molt ben rebuda per l’autora que assegura que «quan publiquem el llibre, este deixa de ser nostre i agafa vida pròpia. Ara són els lectors qui el resignifiquen» i que l’editoral aposte per reeditar-lo, «significa que el llibre seguix vigent».

______________________

La primera vegada que es va poder llegir ‘Tremendes. Lliçons de lluitadores llatinoamericanes’ de la periodista pegolina Majo Siscar va ser el març de 2019. Després va aparèixer la seua versió en castellà i ara l’editorial Barlin Libros ha decidit la reedició de ‘Tremendas. Luchadoras Latinoamericanas’. Explica l’autora que sent «una alegria immensa» perquè, en certa manera vol dir que el contingut del llibre continua vigent. Un extrem que confirmen des de l’editoral afirmant que «el motiu d’este llibre es relaciona amb la importància de seguir fent-se eco d’estes històries que reflectixen greus problemes encara vigents en les nostres societats».

Es tracta d’un recull de 10 reportatges periodístics de l’època en què Majo Siscar va estar de corresponsal a Amèrica Llatina. Hi van ser 8 anys intensos que li van permetre ser testimoni d’històries, algunes publicades en distints mitjans i altres que no havien vist la llum, que sentia que havien de ser recopilades i publicades per donar llum al món hostil en el que viuen les dones. Alhora que donava veu a la passivitat generalitzada davant unes estructures de poder que sobrepassen el dictamen de la justícia, immobilisme que continua maltractant les dones.

En les 10 cròniques, de 10 dones anònimes la pegolina retrata la situació de desigualtat a la que s’enfronten i amb la que han de conviure diàriament: prostitució, tracta, violència obstetrícia, maltractament, assassinat, entre d’altres. Així ho ha explicat Majo Siscar a Ràdio Pego: «el llibre posa en valor com les dones no es rendixen, sinó que lluiten en el seu dia a dia per millorar la seua condició vital i com, en esta lluita, superen la seua condició de víctima, i es convertixen en agents de canvi».

Històries que interessen a una part de la societat que ja les ha llegides i altres que ara en tenen l’oportunitat. A l’edició en valencià i la de castellà, fins ara s’han venut al voltant de 2.000 exemplars, una xifra de la que Siscar se sent «orgullosa» atés que es tracta d’un gènere de no ficció. No obstant això, confia que amb esta reedició el llibre «puga arribar més lluny».

Majo Siscar presenta la nova edició de ‘Tremendas. Luchadoras latinoamericanas’ esta vesprada a les 7 a la llibreria La Rosa de València.

132 Visites
Hola!!