El pegolí Ximo Piera ja està a Dubai fitxat com a entrenador per l’equip de pàdel dels Emirats Àrabs Units

Fa tres setmanes que el van contactar per a proposar-li-ho i Piera no va deixar passar l’oportunitat. El Campionat Mundial de Pàdel es disputarà a Qatar del 28 d’octubre al 2 de novembre. No obstant això, Ximo Piera es quedarà a Dubai fins el 14 de novembre, per a preparar altres tornejos.
______________________

La clau en el fitxatge de l’entrenador pegolí de pàdel, Ximo Piera, per l’equip estatal dels Emirats Àrabs Units ha estat la seua trajectòria professional. Piera porta més de 15 anys en el món d’este esport i des de fa quatre és entrenador en el circuit professional. Això li ha permés preparar seleccions principalment europees, però també d’algun país africà, seleccions com la del Regne Unit, Polònia, Eslovènia, Holanda i Senegal, on va estar l’estiu passat.

Els Emirats Àrabs Units buscaven un entrenador amb experiència que dominara les tàctiques del circuit professional i poder-les traslladar al seu equip perquè siga més competitiu. De fet, des què ha arribat a Dubai, Ximo Piera, s’està encarregat d’organitzar l’acadèmia nacional de pàdel amb un sistema de treball efectiu per a millorar el rendiment dels jugadors.

«És molt fàcil» fer tot això allà afirma Ximo Piera. La raó l’explicava ell mateix, «les instal·lacions que tenen són d’un altre nivell» i detallava que comptem amb tot tipus de detalls atès que «és un club absolutament climatitzat i privat, on només tenen accés els jugadors nacionals [i l’equip tècnic], on tenen les millors pistes de pàdel, tenen càmeres per a gravar-se, tenen jacuzzi, tenen gimnàs… el que necessites tens ací», concloïa l’entrenador pegolí.

Reiterava Ximo Piera que els Emirats Àrabs Units juguen en un altre nivell i com a exemple explicava la rapidesa amb que van construir dos pistes de pàdel exterior d’última generació. Quan es van assabentar fa tres setmanes que jugarien el mundial, a més de contactar amb l’entrenador pegolí per a fitxar-lo, en una setmana van executar les obres necessàries per a poder entrenar en exteriors.

La contrapartida d’esta experiència és la calor extrema que fa a Dubai. Explica Ximo Piera que amb la tardor els termòmetres han cedit un poc, però que fins ara les màximes ha estat de 48ºC. Detallava que «ara per les nits va calmant i la temperatura se situa al voltant dels 32ºC i pel dia no passen de 41ºC. Però quan vaig arribar els dies estaven a 48ºC i les nits a 39/40ºC.

El futur de Ximo Piera està obert i, tot i que ha avançat que té una proposta damunt la taula, no ha detallat res perquè no està tancada i, en estes circumstàncies, sempre és millor guardar la discreció.

 

155 Visites
Hola!!