La Vall de Gallinera aposta per la participació ciutadana per a impulsar els projectes clau

Divendres passat van realitzar una primera trobada amb veïnat de Benissivà perquè conegueren de primera mà les obres a les Antigues Escoles i el projecte del nou parc adjacent. La pròxima cita és divendres que ve a Benirrama, a les 18.30h a les Antigues Escoles. I les següents reunions seran al novembre a Benialí, la Carroja i ja a desembre a Alpatró i a Llombai i Benissili.
____________________

L’Ajuntament de la Vall de Gallinera ha programat una sèrie de trobades amb el veïnat dels 8 nuclis urbans que formen el municipi per a «enriquir els projectes» municipals amb la participació ciutadana. Divendres passat va ser el torn de Benissivà, on veïns i veïnes van tindre l’oportunitat de conéixer de primera mà les obres a les Antigues Escoles i el projecte del nou parc adjacent.

L’espai compta amb vora mil metres quadrats i la idea és convertir-lo en un espai intregrat, que el consistori vol adaptar a les necessitats del poble, d’ahí la importància que li donen al procés de participació ciutadana, sobretot tenint en compte que la Vall de Gallinera el 2023 tenia 581 habitants, segons dades de la Diputació d’Alacant. Així l’equip de govern de la Gallinera, a través del pla Conviure, amb estes trobades busca la complicitat ciutadana per a «rehabilitar espais i reforçar el teixit social» i és que des de l’Ajuntament, com apunta la seua regidora d’Urbanisme, Diana Femenia, «establir un model de poble consensuat per als pròxims anys».

En este sentit, durant la cita de divendres passat a Benissivà, assenyalen que «gràcies a les aportacions de les persones assistents, s’han identificat propostes com la creació d’espais per a la pràctica d’esports de força, zones per a joves, i una sala multifuncional per a les activitats culturals, formatives o de manteniment físic».

Des del govern local, són conscients que es troben en un moment que planteja desafiaments importants. I per a fer-hi front, la regidora d’Urbanisme explicava que han encetat este «procés participatiu per a donar resposta als reptes de la Vall de Gallinera amb l’objectiu de dissenyar un full de ruta per afrontar el despoblament i combatre’l creant projectes de vida», concloïa Diana Femenia.

Després de la reunió de Benissivà, s’ha convocat a la ciutadania a una nova sessió el divendres 25 d’octubre, a les 18.30 h, a les Antigues Escoles de Benirrama. Eixa reunió permetrà debatre sobre reptes com la millora de l’aparcament, i presentar el projecte de renovació del cicle de l’aigua, que preveu substituir les antigues canonades de fibrociment.

Després de la cita a Benirrama les reunions seguiran el 15 de novembre a Benialí, el 22 de novembre a la Carroja, el 13 de desembre a Alpatrò, el 20 de desembre a Llombai i tancant la primera tanda de reunions també eixe mateix dia a Benissili.

76 Visites
Hola!!