Les rutes ciclistes oferides per Pego s’han convertit en un reclam per als amants de la bicicleta

Aquelles persones que més s’interessen són arribades de Països Baixos i Alemanya. L’interés ha fet que s’hagen repartit 2.000 fullets amb 12 itineraris de muntanya elaborats amb l’ajuda del Club Ciclista de Pego i Les Valls.
____________________

Fa més d’un any la regidoria de Turisme va contactar amb el Club de Ciclisme de Pego i Les Valls amb la finalitat de triar i senyalitzar 12 rutes ciclistes davant les nombroses consultes de persones que visitaven la zona i també després de comprovar com, principalment, els caps de setmana molta gent en bicicleta pujava a la Vall d’Ebo o al Miserà, com observava el regidor de Turisme, Ricardo Sendra.

Eixa faena va cristal·litzar en un fullet informatiu que oferix 12 itineraris ciclistes de carretera de muntanya de mínim 50 quilòmetres i màxim uns 90 quilòmetres. Per tant, rutes destinades, sobretot, a gent que ja té experiència i el que vol és vore nous paisatges, partint sempre de Pego, com Forna-Pedreguer-Sorells, Pla de Petracos, La Llancuna, Coll de Laguar, Les Valls, Coll de Rates, El Mur de Tollos, Bérnia, Pantà de Beniarrés i Alt Miserà.

El fullet informatiu es va editar va un any i des d’aleshores s’han repartit al voltant de 2.000 exemplars, entre consultes de visitants a l’oficina de Turisme, bars i restaurants del municipi i diferents punts turístics, tant del poble com d’altres localitats veïnes. L’èxit de la demanda ha obligat a reeditar el catàleg, que subvenciona en un 90% el Patronat de Turisme. Per al Ricardo Sendra, esta opció és «un complement important per al nostre municipi perquè ens serveix per a col·locar-nos com un referent del turisme ciclista».

Des de l’oficina de Turisme, la seua tècnica, Mari Nieves Mayor, explica que l’interés per este tipus de rutes ve de lluny i la possibilitat de poder tindre una publicació amb diferents rutes és un reclam per als amants de la bicicleta. El perfil de les persones interessades és sobretot estranger, de Països Baixos, Alemany, Bèlgica i Regne Unit. Això sí, sense una edat determinada, el ventall és ampli en este camp. De l’àmbit estatal, les consultes arriben per part de visitants del territori valencià en la seua majoria, seguits per visitants que arriben des de la comunitat de Madrid.

Agraïa el regidor de Turisme el treball realitzat per les tècniques i el club ciclista de Pego i Les Valls per a plasmar els diferents itineraris. Ricardo Sendra afirmava que des de la regidoria seguiran «treballant per a posicionar les nostres rutes».

 

50 Visites
Hola!!