Desarticulada una banda criminal especialitzada en robatoris a cases de la Marina Alta

S’ha detingut 7 persones i s’han esclarit 97 robatoris amb força en habitatges i 2 delictes de robatori amb violència. A més, s’han recuperat més de 600 peces de joieria.
____________________

L’operació ‘Motxilla 24’ es va iniciar a finals de l’any passat arran d’una sèrie de robatoris comesos en cases d’urbanitzacions d’Orba i Els Poblets. Uns fets que van generar alarma social en eixes dos zones de la comarca. Després d’una intensa investigació, els agents pogueren constatar que els horaris dels robatoris coincidien amb altres delictes semblants ocorreguts a Benissa, Teulada i Moraira.

La Guàrdia Civil va comprovar que el grup criminal triava cases dels afores i accedia a peu per a evitar que els detectaren. A més, a l’hora d’entrar als immobles, es cobrien el rostre i utilitzaven comunicadors portàtils. Accedien als habitatges fent ús d’una gran violència, trencant portes i finestrse amb barres de ferro o masses. En alguns casos, inclús van arribar a retindre als ocupants que hi havia a l’interior.

Les investigacions van portar als agents a un taller mecànic de l’Alqueria de la Comtesa, a la Safor, des d’on operava l’organització per a no ser identificats. El grup estava format per 4 individus que s’encarregaven de furtar. Un d’ells era propietari del taller i d’un concessionari de vehicles de segona mà a Oliva. Un altre era gendre del propietari d’una joieria de Gandia.

En una primera fase de l’operació ‘Motxilla 24’, es va detindre els 4 autors materials dels robatoris amb violència. En els registres realitzats en dos domicilis de Gandia, en la joieria i en el taller mecànic, es van confiscar més de 600 peces de joieria, 33 rellotges de luxe, diners en efectiu, 4 vehicles d’alta gamma i material utilitzat en els robatoris.

En la segona fase, es va detindre el joier de Gandia i les seues dos filles per presumptament participar en la venda de joies furtades. A més, es van recuperar nombrosos objectes sostrets, que es van tornar als propietaris i les propietàries.

L’operació s’ha desenvolupat per les àrees d’investigació d’El Verger i Moraira, sota la direcció de la companyia de la Guàrdia Civil de Calp i ha comptat amb el suport del grup de reserva i seguretat nº3 de València i el servei d’ensinistrament de gossos, el grup de suport de la companyia de Calp i la patrulla fiscal i fronteres de Calp i unitats de seguretat ciutadana de les comandàncies de València i Alacant i dirigada pel jutjat d’instrucció nº2 de Dénia.

240 Visites
Hola!!