L’Espai Veïnal celebra els seus 8 anys de vida i homenatja un dels seus impulsors, Toni Ribera

Ràdio Pego farà un programa especial en directe des de les instal·lacions des de les 10 del matí. Farem balanç de com s’ha desenvolupat la vida associativa a l’Espai Veïnal i coneixerem el dia a dia d’algunes de les vora 30 associacions que amb periodicitat diversa i conviuen. I intentarem esbrinar com d’important va ser Toni Ribera en tot el procés de posar en marxa l’Espai Veïnal. A les 12h., es presentarà el llibre ‘El so del silenci. Paraules per a Toni Ribera’.


__________________

Des de fa més de huit anys, el que era l’antic institut del poble, durant molts anys tancat, torna a bategar i ho fa albergant vora 30 associacions molt diverses al seu si. I este dissabte, des de les 10 del matí volen celebrar l’efemèride amb una jornada de portes obertes plena d’activitats per a tots els públics i que tindrà el seu moment culminant a les 12h., amb la presentació de ‘El so del silenci. Paraules per a Toni Ribera’, un homenatge a l’ànima que va fer possible que l’Espai Veïnal esdevinguera realitat. Perquè tot i que és un projecte col·lectiu, Toni Ribera va ser peça clau perquè l’engranatge començara definitivament a caminar.

El llibre ‘El so del silenci. Paraules per a Toni Ribera’ explica la seua amiga Elvira Cambrils «naix amb la pretensió de donar l’oportunitat, a la família i als amics, de crear textos que faciliten el procés del dol. Però, a més, té l’objectiu de contribuir a la imatge pública d’un home que ha sigut fonamentalment acció —admirat per uns i temut per altres—, amb la visió que aporten les persones que l’han conegut de prop en els diferents camps d’acció on va projectar les seues aspiracions.»

Ràdio Pego hi serà testimoni d’este emotiu homenatge i de les activitats que es desenvoluparan al matí, amb un programa especial en directe que emetrem des de l’Espai Veïnal des de les 10 del matí. Farem balanç de com s’ha desenvolupat la vida associativa a l’Espai Veïnal i coneixerem el dia a dia d’algunes de les vora 30 associacions que amb periodicitat diversa i conviuen. I intentarem esbrinar com d’important va ser Toni Ribera en tot el procés de posar en marxa l’Espai Veïnal. Després, emetrem en directe ‘El so del silenci. Paraules per a Toni Ribera’.

Des de l’organització de l’Espai Veïnal el definixen com «un motor de dinamització del teixit associatiu» a Pego. Assenyalen que han «adoptat l’autogestió com a fonament del seu model organitzatiu». Amb vora 30 associacions formant part del projecte, asseguren que «l’Espai Veïnal és un testimoni viu de la col·laboració i el creixement comunitari» i expliquen que «colze a colze, i a pas de formigueta, hem restaurat un espai abandonat, ens hem organitzat i hem adaptat les nostres accions a les diverses necessitats del nostre teixit associatiu i del territori, que és enormement divers».

72 Visites
Hola!!