L’IES Enric Valor de Pego ja disposa d’una bústia per a facilitar l’anonimat, si es vol denunciar alguna actitud masclista

S’ha lliurat este matí en el marc de les activitats del 25N de lluita contra la violència cap a les dones, que ha organitzat l’ajuntament de Pego junt amb el grup de Dones Cabal. La bústia estarà en un lloc de pas d’alumnat, com és l’accés al pati, perquè siga fàcil dipositar qualsevol missatge que es vullga fer arribar al Grup d’Acció Feminista, un espai on l’alumnat pot expressar-se i ajudar-se.
_________________

A partir de hui, qualsevol jove que estudie a l’IES Enric Valor de Pego i vulga compartir una idea o denunciar un cas de desigualtat, d’assetjament o de masclisme, ho podrà fer de manera anònima mitjançant bústia que li ha lliurat hui la regidora d’Igualtat i Joventut, Paula Orihuel, acompanyada de representants del grup de Dones Cabal i de la tècnica de Joventut, Àngela Roig.

Destacava Paula Orihuel que la finalitat d’esta bústia és facilitar a l’alumnat «demanar ajuda o trobar un suport, sense haver de donar la cara», atés que fer eixe pas avant «és difícil», sobretot en l’etapa de l’adolescència. I és que darrere d’eixe gest està la por al judici social, de grup, que implica alhora sentir-se «més vulnerable». Per això, la bústia que s’ha entregat hui a l’institut és «una ferramenta per poder donar-los veu, evitant que se senten assenyalats davant el seu cercle».

La idea d’incorporar una bústia a l’IES Enric Valor va nàixer a Infojove Pego, un espai on la gent jove acudix a passar les vesprades de manera dinàmica, activa. Un espai obert a la conversa i les confidències, com les que li fan a Àngela Roig, una de les tècniques de Joventut. Ella, en escolta activa d’eixes converses «detecta necessitats» i en creuar dades amb altres iniciatives que es duen a terme a la comarca, apareixen iniciatives que poden parèixer simples, però que poden suposar un alleugeriment per aquells i aquelles joves que estiguen passant dificultats o que tinguen inquietuds i que, de manera discreta, les puguen traslladar a persones de confiança com són que formen part del Grup d’Acció Feminista (GAF)

De recent creació, el GAF té la seua base en tres docents del centre educatiu: Anna Blasco, Joana Sastre i Josep Vidal, este últim coordinador d’Igualtat i Convivència de l’institut. Compten amb una aula de reunió que, de moment, gasten setmanalment. Un espai creat perquè l’alumnat se senta còmode per poder dir la seua. Un lloc on puguen expressar amb llibertat les seues preocupacions, on es puguen debatre idees i es puguen transformar en activitats positives per al centre amb l’objectiu ajudar la resta de l’alumnat.

Afegia el coordinador d’Igualtat i Convivència de l’IES Enric Valor, Josep Vidal, que «la idea és que l’alumnat puga expressar la solidaritat, l’empatia, però també busquen valors» perquè, si per exemple veuen algun company o alguna companya que està solitari al pati, que li vagen i li pregunten si li passa alguna cosa i si poden ajudar d’alguna manera. D’altra banda, per a preparar el 25N han estat buscant cançons relacionades amb la jornada, missatges per a preparar eixe dia, però també tot el curs.

Toni Morant, director de l’IES Enric Valor de Pego agraïa a totes les entitats que han permés la iniciativa i també a l’alumnat i el professorat «que l’ha fet viable i que ha permés que esdevinga una realitat i no es quede en una cosa més.» Perquè està convençut que «ajudarà» i perquè la bústia és una eina que crea «confiança» i «dona suport a l’alumnat» i, en general, a la comunitat educativa.

87 Visites
Hola!!