L’Ajuntament de Pego amortitza una plaça de Policia Local alhora que assigna el complement de destí al col•lectiu de la Policia Local i a l’animador cultural

L’amortització de plaça es deu a la jubilació d’un dels agents de les forces de seguretat locals. L’assignació del complement de destí és un deute històric que reclamen els agents de policia local per equiparar-se a la resta de policies comarcals.
Dimarts a les 8:15 del matí va tenir lloc a l’Ajuntament de Pego un plenari extraordinari. El primer punt de l’ordre del dia, l’amortització d’una plaça d’agent de la policia local. Molt lligat al segon punt que anava a debatre’s, l’assignació de complement de destí al col•lectiu de la policia local i a l’animador cultural.

La plaça d’agent de la policia local que s’amortitza és degut a una jubilació. L’alcalde i regidor de seguretat ciutadana, Carmelo Ortolà, explicava que “esta plaça no es pot tornar a cobrir fins a que no es cree de nou per part d’este ajuntament en funció de la disposició econòmica i de les necessitats que puga tindre”.

Tant el Bloc-Compromís com el PSPV i Ciutadans de Pego recolzaven l’amortització. No era el cas del PP que anunciava que anava a votar en contra “perquè en este cas el que fem és disminuir un servei”.

Així el punt s’aprova amb 10 vots a favor, 8 de l’equip de govern (CdP i PSPV) i 2 del Bloc-Compromís i 4 vots en contra del PP.

Contràriament el punt següent, l’assignació del complement de destí al col•lectiu de la policia local i a l’animador cultural, era aprovat per unanimitat. Este punt significa “incrementar els complements de destí […] amb la negativa a percebre productivitat per part dels policies locals” “amb la finalitat que aquest complement de destí no supose increment de la massa salarial”.

La portaveu del Bloc-Compromís, Conxa del Ruste, comentava que “quan siga necessari, igual que s’amortitza una plaça, es pot crear el que és potestat d’este ajuntament”. A més recordava que “hi havia un deute històric en els complements de destí de la policia que es compensa, perquè no van a cobrar productivitat variable i per tant al pressupost de l’ajuntament no li costa a penes res; hi ha una desviació molt xicoteta, per açò vam trobar que era una cosa que havia d’estar en les nòmines aclarida”.

El portaveu del PSPV, Enrique Moll, recolzava la proposta “degut a que és una reivindicació històrica del col•lectiu de la policia i que no suposa que este complement de destí augmente la massa salarial del que són les nòmines dels treballadors”. Moll acabava la seua intervenció desitjant que “algun dia es puga aplicar RPT [Relació de Llocs de Treball] a tots els treballadors d’este ajuntament”.

La portaveu del PP, Maite Ferrándiz, també anunciava el vot positiu dels populars perquè la proposta és la que “realment el col•lectiu de la policia havia demandat”. D’altra banda, també comentava que havien eixit alguns inconvenients, però que “al ser col•lectiu de la policia el que està d’acord en que siga esta la proposta, anem a recolzar-la”.

Carmelo Ortolà, en aquesta ocasió com a portaveu de Ciutadans de Pego, asseverava que “hi ha una reivindicació històrica i el problema que hi ha, principalment, és que ens podem trobar en els pròxims dies també en una situació […] en què hi haguera una reducció en certs complements com l’específic […] ens pillaria a una part de la plantilla de l’Ajuntament de Pego en una diferència de complements de destí històrica perquè ve reivindicant-se des de l’any 1994”. Un problema derivat de les decisions que puga prendre el Consell de Ministres.
815 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!